Dakar-rali: Svitko már a nyolcadik

<p>Az első hét végére lendült bele igazán a versenyzésbe Štefan Svitko a Dakar-ralin: egy negyedik és egy ötödik hely a mérlege a két utolsó szakaszon.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Štefan Svitko pályafutása hatodik Dakar-raliján vesz részt, és eddigi legjobb részeredménye két harmadik hely volt a 2012-es verseny kilencedik és tizennegyedik szakaszán. Az idei rali csütörtöki, ötödik etapján közel került ahhoz, hogy ezt megjavítsa: három ellenőrző ponton is ő állt az élen, végül azonban lecsúszott a negyedik helyre.

„Gyors és kicsit veszélyes szakasz volt, mivel a nyílt sivatagban mentünk, ahol sok a kavics és az előre nem belátható hely. De sikerült nem elesnem, ami szuper – nyilatkozta Svitko a szlovák hírtévének. – Tudtam, hogy egy ideig vezettem az etapon. Utolértem a tíz perccel előttem elrajtolt spanyol Jordi Viladomst , és vele tettem meg a célig hátra levő 220 km-t. Kicsit lazítottam a tempón, nehogy bukjak, és bár felmerült bennem, hogy a szakaszgyőzelem is meglehetne, elégedett voltam a negyedik hellyel is.”

Svitko tegnap is kiválóan ment, ötödikként ért célba, s ezzel összetettben már a nyolcadik helyre lépett elő.

A Dakar másik szlovák motorosa, Ivan Jakeš eddig mindig fiatalabb riválisa mögött végzett (a tegnapi etapon 10. lett), de továbbra is ott van a legjobb versenyzők között, jelenleg a 14. helyen áll. A szerdai, negyedik szakaszon nem mindennapi tettet hajtott végre: megállt, hogy segítsen a brit Sam Sunderlandnek, aki bukott (mint utóbb kiderült, eltörött a válla, és fel kellett adnia a versenyt).

„Vártam, hogy reagál az intésemre, ezért megálltam és láttam, hogy nincs igazán képben. Segítségre volt szüksége, így megnyomtam az erre szolgáló gombokat a motoron. Ha viszont már megnyomtam, meg kellett várnom a helikoptert, amely most sajnos nem ért a helyszínre a megszokott tíz perc alatt. Talán 17–18 percet is vártam rá. Remélem, hogy majd leszámolják tőlem ezt az időt, ahogyan az ilyenkor szokás” – nyilatkozta Jakeš az STV helyszínen tartózkodó riporterének. A zsűri végül szűk 13 percet írt jóvá Jakeš idejéből, akit továbbra is hátráltat fájós bal lába.

A magyar színeket képviselő Dési János a rajttól kezdve stabilan az 50. hely körül mozog összetettben. A versenyt a spanyol Joan Barreda Bort vezeti.

A motorosok számára ma szünnap van a Dakaron, nekik vasárnap folytatódik a rali a hetedik szakasszal. (SITA, ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?