DAC-remi Besztercebányán

<p>Gól nélküli döntetlennel zárult a DAC besztercebányai vendégjátéka a labdarúgó Fortuna Liga hetedik fordulójában. A sárga-kékek hat év után szereztek pontot a Dukla otthonában. Egy órán át fölényben futballoztak a dunaszerdahelyiek, ám</p><p>a kapu előtt hiányzott</p><p>az átütő erő.</p>

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

A vendégek kezdték jobban a nem túl színvonalas találkozót, amelyen kevés gólhelyzet adódott.

A DAC birtokolta többet a labdát, és vezetett néhány formás támadást a jobb oldalon, ám az akciók befejezésébe rendre hiba csúszott. Kevés dolguk volt a kapusoknak, mert a lövések nagy része célt tévesztett.

A szünet után megélénkült a játék, és egy gyors DAC-támadás végén Turňa előtt óriási lehetőség adódott, ám a korábban sokáig Besztercebányán futballozó jobbhátvéd 14 méterről a kapu mellé lőtt. Nem sokkal később a horvát Kristo szerezhetett volna vezetést a sárga-kékeknek, ám 10 méteres lövését egy hátvéd blokkolta. Később feljöttek a hazaiak, a hajrában két komolyabb helyzetük akadt, előbb az üresen hagyott Šovčík nem találta el a kaput, majd Střihavka fejesét Penksa hárította. A jó formában védő DAC-hálóőr már 194 perce nem kapott gólt.

A hét őszi bajnoki mérkőzéséből ötödször döntetlenezett a Dukla, nem hiába tartják a csapatot remikirálynak.

„Az első félidőben jól játszottunk, mi irányítottunk, és a széleken vezettünk néhány gyors támadást. Ezúttal a jobb oldalunk, a Turňa, Ujlaky duó volt az aktívabb. Sajnos hiába kerültünk többször is a védők mögé, a kapu előtt ismét határozatlanok voltunk, és a tizenhatoson belül nem jöttek be a passzok – értékelte a meccset lapunknak Radványi Miklós, a DAC vezetőedzője. – Röviddel a szünet után mintaszerű támadás végén Turňa egyedül tört kapura, még vihette volna a labdát, ám miután a tizenhatoson belülre került, tüzelt, pechünkre a labda centikkel mellé ment. Hatalmas helyzet volt. Majd Kristo lehetett volna a nyerőember, de pár méterről az egyetlen ott tartózkodó Dukla-védőt találta telibe. Ezután összekapták magukat a besztercebányaiak – a találkozó elején nyílt játékkal próbálkoztak, ám gyorsan átálltak a kontrajátékra –, s a találkozó vége felé két lehetőségük akadt. Összességében elégedett vagyok a döntetlennel, mert nagyon értékesek az idegenből hozott pontok, de kis szerencsével nyerhettünk volna.”

Norbert Hrnčár, a besztercebányai Dukla szakvezetője így látta a mérkőzést: „A három hazai döntetlen után mindenképpen nyerni szerettünk volna, de sajnos nem sikerült. Két ziccert elpuskáztunk a hajrában, ha nem lövünk gólt, akkor nem is győzhetünk.”

A DAC pénteken a listavezető zsolnai együttest fogadja. „Az egészen más mérkőzés lesz, mint a szombati. Ha taktikusan és fegyelmezetten fogunk focizni, akkor elkaphatjuk az éllovast” – szögezte le Radványi. (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?