DAC: bajnokverés a stadionavatón

Dunaszerdahely. A végig elszántan küzdő DAC 2:0-ra legyőzte a bajnok trencséni együttest az újjáépített arénában rendezett első bajnoki mérkőzésen. A több mint 6000 szurkoló fantasztikus hangulatot teremtett a dunaszerdahelyi stadionavatón.

Dunaszerdahely. A végig elszántan küzdő DAC 2:0-ra legyőzte a bajnok trencséni együttest az újjáépített arénában rendezett első bajnoki mérkőzésen. A több mint 6000 szurkoló fantasztikus hangulatot teremtett a dunaszerdahelyi stadionavatón. Az új aréna első gólját a szerb Marko Zsivkovics szerezte.

Nagy várakozás előzte meg a mérkőzést, amelyet a helyszínen Orbán Viktor magyar miniszterelnök is megtekintett. Már egy órával a találkozó előtt remek hangulat uralkodott a stadionban, és ez később csak fokozódott. A DAC himnuszának számító Nélküled című számot az eredeti előadó, Nyerges Attila énekelte. A csapatok bevonulásakor a Radetzky-indulót ezúttal fúvószenekar játszotta élőben, ezután 1500 sárga-kék léggömb emelkedett a magasba. Természetesen most sem maradt el a Himnusz eléneklése, a kezdőrúgást a sárga-kékek egyik törzsszurkolója végezte el.

Nagy rohamokkal kezdte a DAC a végig zuhogó esőben zajló meccset, egymás után dolgozta ki helyzeteit. A 8. percben előbb Štepanovský, majd Huk lövését a jól védő Šemrinec hárította. Nem sokkal később, óriási védelmi hiba után Ľupták a tizenhatos sarkánál egyedül állt a kapussal szemben, ám a lövés helyett az átadást választotta. Tombolt a lelátó, űzte-hajtotta kedvenceit. A hazaiakat az sem zavarta meg, hogy megsérült a csapatkapitány Brašeň, akit Németh Zsolt váltott.

A 25. percben egy pontos átadást követően Vida ugrott ki, de mivel lesen volt – kis tétovázás után – nem ért a labdához, és Štepanovský a hálóba lőtt. Sedlák viszont partjelzőjére hallgatott, aki beintette a lest. Továbbra is támadott a hazai csapat, tetszetős akció végén Kontár fejese a kapufán csattant. A vendégek közül az első játékrészben csak Janga és Kalu veszélyeztetett.

A szünetben kettős cserét hajtottak végre a trencséniek, akik aktívabban kezdték a második félidőt, de komoly helyzet a DAC előtt adódott: Štepanovský beadását Simon Pambou közelről mellé fejelte. A túloldalon a hórihorgas Janga bólintása szintén célt tévesztett.

A 72. percben megszületett az újjáépített stadionban az első találat: Vida passzát követően a jobbhátvéd Zsivkovics 18 méterről kilőtte a bal felső sarkot – 1:0. Szépségdíjas gól volt. Ezután szinte karneváli hangulat uralkodott a nézőtéren. Kitámadtak a trencséniek, de jól zárt a sárga-kék védelem. Röviddel a lefújás előtt Ľupták egyéni akciót követően állította be a 2:0-s végeredményt. Ezután hatalmas ünneplés kezdődött a félkész stadionban, sokáig zúgott a „Szép volt fiúk”.

„Csak gratulálni tudok a fiúknak. A pályán kell hagyni a szívet-lelket, mert ez vezet a győzelemhez, és mi ennek köszönhetően tudtunk ma nyerni. Sikerült a pályára átültetnünk a szurkolás erejét. Taktikailag fölé nőttünk a bajnok trencsénieknek, akik egyénileg szenzációs focistákkal rendelkeznek – értékelte a mérkőzést lapunknak László Csaba, a DAC vezetőedzője. – Az volt a legfontosabb, hogy a középpályán végig letámadtuk az ellenfelet, ami nehéz volt, mert rengeteget kellett futni labda nélkül. Nem csoda, hogy néhány játékosom a végére nagyon elfáradt. De ilyen erős csapat ellen így kell játszani. Ha az első félidőben kihasználjuk a helyzeteinket, lényegesen könnyebben nyertünk volna. Köszönet jár a klubtulajdonosnak a kiépített infrastrukturális háttérért. A mi feladatunk az, hogy olyan focit játsszunk, amely felnő ehhez és a DAC szurkolóihoz, akik fantasztikusak voltak.”

Kérdésünkre, hogy gól nélküli állásnál az idő múlásával nem lett-e egyre idegesebb, László Csaba így válaszolt: „Sok mindent átéltem már a kispadon, nem állítom, hogy nyugodt voltam, de bíztam a csapatban. Számítottam rá, ha kitámadnak a vendégek, akkor megnyílnak a szélek a számunkra. Ez be is következett, és a jobb oldalon felfutó Zsivkovics parádés gólt lőtt. Ezután kockáztatniuk kellett a trencsénieknek, mi is taktikát váltottunk, és bebiztosítottuk a győzelmünket.”

„A hazaiak rászolgáltak a sikerre, mert jobban akarták a győzelmet. Szív nélkül nem lehet nyerni” – szögezte le csalódottan Martin Ševela, a trencséniek szakvezetője.

A DAC szombaton az újonc nagymihályi együttest fogadja.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?