DAC: az első hatban végezni

Dunaszerdahely |

<p>Az első hat között akar végezni a DAC a labdarúgó Fortuna Liga ma kezdődő 2016/17-es idényében. A sárga-kékek a stadion-átépítés miatt várhatóan október közepéig Szencen játsszák hazai meccseiket.</p>

„A harmadik teljes szezonunkat kezdjük, amióta én vagyok a klub többségi tulajdonosa, a stadionátépítés miatt specifikus szezon vár ránk. Augusztus végére elkészül a pálya új gyepszőnyege, de a régi lelátók közül már csak az öltözők feletti áll, amely csupán 1000 néző befogadására alkalmas. Ezért úgy döntöttünk, hogy október közepéig, amíg nem készül el a 6000-es új lelátó, Szencen játsszuk hazai mérkőzéseinket – mondta Világi Oszkár a tegnapi sajtótájékoztatón. – Biztosra veszem, hogy lelkes szurkolóink a tőlünk 20 kilométerre levő városba is elkísérik a csapatot. Ami a célunkat illeti, ismét az első hat között akarunk zárni a bajnokságban, bízom benne, hogy a 8. és a legutóbbi 7. helyezés után előbbre lépünk a tabellán. Továbbra is nagy hangsúlyt helyezünk az utánpótlás-nevelésre, megerősítettük az I. ligás ificsapat keretét, mert az élmezőnyben szeretnénk végezni.”

Németh Krisztián vezetőedző szerint jól sikerült a felkészülés. „A gyakorlások zömét hazai környezetben, az akadémiánk kiváló gyepszőnyegű pályáin végeztük. Később a Zsolna melletti Belán edzőtáboroztunk, amely során cseh csapatokkal találkoztunk. Örülök, hogy a 19 és 20 éves saját nevelésű játékosaink helytálltak ezeken a nehéz meccseken” – jelentette ki Németh Krisztián, aki lapunknak elárulta, hogy a korábban alkalmazott 4–2–3–1-es taktikai rendszer helyett a támadóbb 4–4–2-est fogja forszírozni.

„A macedón Tofiloszki tapasztalt kapus, meggyőződésem, hogy az együttes erőssége lesz. Sajnos, a biztatóan mutatkozó Kocsis Gergő az utolsó előkészületi meccsen súlyos sérülést szenvedett, csütörtökön műtötték, s ki kell hagynia az egész őszi idényt. Vida tehetséges magyarországi szélső, a lett Sabala igazi befejező csatár, remélem, sok fontos gólt szerez majd – szögezte le az új szerzeményekről Németh Krisztián. – Nagyon sokat gyakoroljuk a támadójátékot, mert tavasszal a helyzetkihasználással voltak a legnagyobb problémáink.”

„Az öltözőben remek a hangulat, alig várjuk már a vasárnapi zsolnai bajnokit. Az újonnan igazolt futballisták gyorsan beilleszkedtek, jó kollektívát alkotunk. Bízom benne, hogy az új edzővel sikeresebbek leszünk, mint a legutóbbi idényben – mondta Ľubomír Michalík, a DAC 32 éves csapatkapitánya. – Tudjuk, miben kell javulnunk. A múlt szezonban idegenből nagyon kevés pontot hoztunk, biztosra veszem, ezúttal más lesz a helyzet. Már Zsolnán szeretnénk megkezdeni a pontgyűjtést. Remélem, drukkereink Szencen is olyan fantasztikus légkört teremtenek számunkra, mint Dunaszerdahelyen szoktak.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?