Csupa jó előjel Chula Vistában

Február közepe óta az Egyesült Államokban viaskodnak az edzésadagokkal a világ- és Európa-bajnok komáromi kajaknégyes tagjai. Pavel Blaho, a válogatott vezetőedzője jelenlétében Riszdorfer Richárd és Mihály, Vlček Erik és Juraj Bača hat héten át San Diego államban, a Chula Vistában található amerikai olimpiai edzőközpontban készülnek athéni éremhadjáratukra.

Vízen a tavalyi komáromi sikerhajó. Egyelőre idén még nem tartanak itt a fiúk, Amerikában csak egyes kajakban edzenek. „Mind a négyen rendben vannak, vagyis egészségesek, és győzik a terheléseket. Zavartalanul zajlik a felkészülés” – újságolja itthonról, Komáromból edzőjük, Soós Tibor, aki állandó e-mail-kapcsolatban van a szlovákiai különítménnyel. Múlt héten, március 17-én születésnapi üdvözletet írt két védencének, mert Riszdorfer Richárd aznap volt 23, Juraj Bača pedig 27 éves.

Pavel Blaho legközelebbi e-mailüzenetébe jómagam is beleolvashattam. „Amilyen az élsportolók serege, olyan színvonalas az ellátás is az olimpiai központban. Hetente egyszer egy hatalmas kamion szállítja ide az élelmet, naponta friss gyümölcs- és zöldségkészlet érkezik. Olyan ez, mint egy hatalmas rejtett és titkos gyár – írja soraiban Pavel Blaho. – Mindegyik sportoló napi műsorát fiziológus ellenőrzi, bármikor orvosi ellátásban részesülhetnek, szükség esetén fizioterapeuta és erőnléti edző rendelhető. Edzőpályánkon és a többi sportlétesítményben teljes körű szervizszolgálat van. A pálya 3 km hosszú, egész évben használható. Amilyen újdonságot meglátnak sportolóink, máris igényt tartanak rá. Azt mondják, lépést akarnak tartani a fejlődéssel.”

A levél végén szó esik a tényleges munkáról is. „Nagyon javulnak a fiúk, már a tavalyi idők közelébe értek, s lassan már leadják az otthon felszedett kilókat is. Mindegyik 4x2 km-es edzés előtt és után lemérem őket meg a hajójukat.” Soós Tibor pontosít: „Az említett távon, azaz kitartásban jobb időket érnek el a fiúk, mint tavaly ugyanott, ami kiváló előjel. Az időeredmények tekintetében a vezérevezős Riszdorfer Ricsi javult óriásit, főleg önmagához képest hatalmas az előrelépése.”

Múlt héten az is kiderült, hogy későbbre halasztják az athéni Vk-regattát, mégpedig június első hétvégéjére, amikor a szkiniászi központban indul a sorozat, s az akkorra tervezett szegedi Vk-t a rendezők lemondták. Riszdorferék négyese eredetileg Magyarországon tartotta volna olimpiai főpróbáját, de – az Amerikából érkező hírek szerint – a fiúk az ötkarikás pályán tesztelik le felkészültségüket és ellenfeleiket. Más versenyen nem is akarnak rajtolni a XXVIII. nyári játékokig. Legfeljebb ha nem jön össze Szkiniász, akkor a csehországi Račice lenne a pótmegoldás. „Az olimpia előtt már többször nem kockáztatjuk a megmérettetést, amely sokat elárulhatna rólunk. Címvédőként a hajrában lesz módunk elég tesztelésre és technikai finomításokra. Azokra kívánunk összpontosítani, hazai környezetben” – indokolta az egyversenyes athéni felkészülést az amerikai edzőtáborból Pavel Blaho.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?