Csúcsra ért az álompár

Sheffield |

<p>Tatjana Voloszozsar még Európa-bajnoki dobogón sem állt soha, Makszim Trankov pedig egy ezüst- és két bronzérmet szerzett a korábbi kontinensviadalokon. Együtt végre a csúcsra is felértek. Oroszország örvendezhet.</p>

A sheffieldi műkorcsolya Európa-bajnokságon a párosok versenyében mindhárom érmet az oroszok vitték el. Tatjana Voloszozsar és Makszim Trankov a Bazarova, Larjonov és a Sztolbova, Klimov kettős előtt végzett az élen.

Voloszozsar és Trankov alig másfél éve korcsolyázik együtt, 2010-ben az olimpián még mindketten más partnerrel indultak. Makszim Trankov Maria Muhortovával korcsolyázott (aki a standard szurkolói felfogás szerint egy hisztis hárpia, ráadásul versenyeken gyakran hibázik, és a kiskutyaszemű Makszim nála százszor jobbat érdemelne), Tatjana Voloszozsar partnere pedig Sztaniszlav Morozov volt (aki a standard szurkolói felfogás szerint nagyon rendes ember, a magánéletben jó társa Tatjanának, a jégen azonban nem egyenrangú vele, ennélfogva gátolja a jobb eredmények elérésében).

A vancouveri olimpia után viszont Morozov bejelentette a visszavonulását, s a Muhortova, Trankov kettős is felbomlott. S összeállt az álompár.

„Eleinte minden nehéz volt – magyarázta Makszim Trankov már Európa-bajnokként. – Egymás ritmusát gyorsan megszoktuk, de egymás technikájához is alkalmazkodnunk kellett. A dobott ugrásokat például teljesen másképp csinálom, mint Sztasz, ő Tánya kezét fogta, én a derekát.”

A kezdeti nehézségek ellenére mindketten azonnal érezték, jók lesznek együtt. Amióta összeálltak, csak egyetlen pár tudta legyőzni őket, a német Aljona Savchenko és Robin Szolkowy, akik tavaly a világbajnokságon és a Grand Prix-döntőben is jobbak voltak az oroszoknál.

A négyszeres (és címvédő) Európa-bajnok németek azonban sérülés miatt Sheffieldben nem versenyezhettek. „Nagy álmunk vált valóra az Európa-bajnoki címmel, de akkor leszünk a legboldogabbak, ha Aljonáékat is legyőzzük” – hangsúlyozta Voloszozsar, partnere pedig hozzátette: „Ők már nagyon régen együtt korcsolyáznak, rengeteg a tapasztalatuk. Ők inkább a technikára helyezik a hangsúlyt, mi az érzelmekre. Számomra a műkorcsolya inkább művészet, mint sport, színház a jégen.”

Trankovék a Fekete hattyú című film zenéjére futották a kűrjüket. A film egy tehetséges, ám visszafogott balerináról szól, akinek a tökéletes alakítás érdekében meg kell találnia a saját sötét oldalát is. „Tánya pontosan ilyen. Nagyon fehér a lelke, pedig néha feketének is kell lennie! Amikor láttam a filmet, rögtön tudtam, hogy erre kell korcsolyáznunk, annyira Tányáról szól” – bizonygatta Trankov.

A közönség imádta a történetet, s bár a programban voltak apróbb hibák, Trankovék Eb-címét ez nem veszélyeztette. Az álompár felért a csúcsra.


 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?