Csúcsformában volt Raimond Bergmanis

Párkány/Esztergom. Raimond Bergmanis lett kiválóság sikerét hozta a hétvégén a két határmenti városban rendezett „Az Európa legerősebb embere – EK-verseny” Őszi Ferenc, a viadal egyik szervezője és indulója lapunknak elmondta, hogy a lett erőember csúcsformában versenyzett, százhúsz pontot gyűjtött.

Párkány/Esztergom. Raimond Bergmanis lett kiválóság sikerét hozta a hétvégén a két határmenti városban rendezett „Az Európa legerősebb embere – EK-verseny” Őszi Ferenc, a viadal egyik szervezője és indulója lapunknak elmondta, hogy a lett erőember csúcsformában versenyzett, százhúsz pontot gyűjtött. Egy ponttal mögötte végzett a magyar Darázs Ádám, harmadik pedig a mezőny legsúlyosabb tagja, a 156 kilós ukrán Vaszilij Birascsuk lett, 115 ponttal. A legjobb szlovákiai, Pavol Jambor a hatodik helyen végzett (82), Őszi tizenegyedikként zárt (70). Az alsószeli erőművész telefonkönytépésben győzött: 2:25 perc alatt 80 drb 400 oldalas könyvet szaggatott szét. Versenyen kívül pedig új világcsúcsot állított fel: két perc alatt 71 könyvet tépett szét. Kőgolyórakásban beharangozott szlovák csúcsa azonban elmaradt. „Nem sikerült, mert a poros golyó kicsúszott a kezemből.”

Európa egyik legrangosabb erőversenyét látta szombaton a párkányi fürdő, vasárnap az esztergomi Szent István tér közönsége (a szakadó esőben 1500-an nézték). „A skandinávokon kívül jóformán minden nagyágyú megjelent. Az is ritkaság, hogy a 16 induló közül tizen mind az öt kőgolyót felrakták az asztalra. Nekem 33 másodperc alatt sikerült, de ez csak a negyedik helyre volt elég. A szám specialistája, Darázs Ádám 25 mp alatt végzett a golyókkal, s ezzel lett első. Érdekesség, hogy a romániai Árgyelán Gábor élete második ilyen próbálkozása közben szintén mindegyik golyót felemelte” – eleveníti fel az izgalmas számok egyikét Őszi Ferenc.

Világcsúcskísérletek is voltak a tíz számból álló versenyen: hordódobásban az ukrán Birascsuk közel állt a csúcsjavításhoz: túldobta a hét métert, de a 7,15 méteres rekordot nem szárnyalta túl. Bajorhúzásban a győztes Bergmanis tündökölt: 91 centire emelte fel a 325 kilós terhet. A jobb eredménytől a tartószerkezet korlátozott lehetőségei fosztották meg a lett versenyzőt.

Őszi Ferenc szombaton Budapesten egy felhúzó versenyen áll a csúcskísérletezők közé, június 9-én pedig Zürichben osztrák klubja színeiben indul. Idehaza június 15-én Novákyban a visegrádi négyek (Csehország, Magyarország, Lengyelország, Szlovákia) egyéni erőversenye következik, egy héttel később Nádszegen szintén a visegrádiak találkoznak. A mátyusföldi községben a párosok viadala kerül sorra, Szlovákiában először. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?