Csoportelsőként jutott tovább a magyar női vízilabda-válogatott

Peking |

<p>Csoportelsőséget és elődöntőt ért a görögök legyőzése Godova Gábor szövetségi kapitány csapata számára, mivel Ausztrália csak egy góllal (10-9) bizonyult jobbnak Hollandiánál, amelyet a magyarok kettővel vertek (11-9).</p>

Csoportelsőként közvetlenül jutott az elődöntőbe a magyar női vízilabda-válogatott a pekingi olimpián, miután négyese befejező mérkőzésén 10-4-re legyőzte a görögök nemzeti együttesét.
B csoport, 3. forduló: Magyarország-Görögország 10-4 (1-1, 3-1, 3-0, 3-2
Peking, 400 néző
Magyarország: Sós Ildikó - Szremkó Krisztina, Stieber Mercedes 2, Takács Orsolya, Drávucz Rita 2, Pelle Anikó 2, Valkai Ágnes
Csere: Kisteleki Dóra 2, Zantleitner Krisztina, Brávik Fruzsina, Primász Ágnes 1, Györe Anett 1
A görög góldobók: Angeliki Gerolimu, Kiriaki Lioszi, Alekszandra Aszimaki, Antigoni Rumpeszi
Csoportelsőséget és elődöntőt ért a görögök legyőzése Godova Gábor szövetségi kapitány csapata számára, mivel Ausztrália csak egy góllal (10-9) bizonyult jobbnak Hollandiánál, amelyet a magyarok kettővel vertek (11-9). A találkozó körítése ezúttal sem változott a korábbi két összecsapáshoz képest: a piros-fehér-zöld szurkolók biztatásától zengett a Jingtung uszoda. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is megtekintette a meccset.
Néhány eredménytelen magyar támadás után a görögök szereztek vezetést előnyből a negyed közepén, majd sikerült két emberhátrányt kivédekezni. Drávucz felső sarkos bombája jelentette az egyenlítést.
A második játékrész elején ugyanez volt a forgatókönyv, hellén találat után jött Drávucz, akinek labdája ezúttal éppen csak átcsorgott a képzeletbeli gólvonalon. Előnyből Stieber vágta be a labdát, majd Sós hosszú indítása után Primász ejtett a hálóba.
A folytatásban Györe növelte az előnyt, aztán fórból Kisteleki talált be. Sok helyzet maradt ki, de a jó védekezésnek köszönhetően nem kellett attól tartani, hogy a görögök felzárkóznak. Egy megúszást követően Pelle is feliratkozott a góllövők listájára.
A záró negyedben is ő lőtt szép kapásgólt, s ekkor felharsant a "Játszik a csapat!" rigmus, majd a megszokott "Itthon vagyunk!". A görögök csaknem 18 perc után, előnyből tudtak szépíteni. Következett a "meccs gólja": Primász távoli lövése magasra felpattant a felső lécről, majd a görög kapus elé hullott, aki meglepetten visszahőkölt, a szemfüles Kisteleki pedig odaúszott, elvitte a labdát, s a hálóba lőtt. A görögök ötméteresből állították be a végeredményt. Az utolsó percben a drukkerek "Szép volt csajok!"-kal köszönték meg a győzelmet.
A magyarok a csoportelsőséggel plusz pihenőhöz jutottak, s legközelebb jövő kedden (19-én) szállnak vízbe, már a döntőbe jutásért. Az ellenfél Hollandia és az A csoport másodikjának párharcából kerül ki.
A négyes másik találkozóján: Ausztrália-Hollandia 10-9 (2-1, 2-2, 2-1, 4-5)
A B csoport végeredménye: 1. MAGYARORSZÁG 5 pont (28-20), 2. Ausztrália 5 (25-22), 3. Hollandia 2 27-27), 4. Görögország 0 (16-27) (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?