Csisztjakova indít Pozsonyban

Pozsony/Budapest. Sztárokban sem lesz hiány a ma rajtoló 17. Samsung Szupermaratonon. Sokan veszik a bátorságot, hogy nekivágjanak az öt napon át tartó (október 19–23.) megpróbáltatásnak, amelynek során 318,6 km-t tesznek meg a versenyzők.

Pozsony/Budapest. Sztárokban sem lesz hiány a ma rajtoló 17. Samsung Szupermaratonon. Sokan veszik a bátorságot, hogy nekivágjanak az öt napon át tartó (október 19–23.) megpróbáltatásnak, amelynek során 318,6 km-t tesznek meg a versenyzők. Bécsből indulnak, s útjuk az idén először vezet Pozsonyon át, mígnem – az 1956-os forradalom félévszázados évfordulóján – célba nem érnek Budapesten.

Mások csak egy szakaszra szállnak be – mint például Atlanta és Sydney kenus olimpiai bajnoka, Kolonics György, aki a hajrában csak a félmaratoni távot vállalta. A bajnokok egyik váltóját az ugyancsak olimpiai aranyérmes Horváth Csaba kenus vezeti, társa lesz a volt világelső kenus Belicza György. A másik váltóban, amelynek vezéregyénisége az idei öttusa Európa-bajnok Balogh Gábor, is lesznek kajak-kenusok: Csabai Edvin és Hüttner Csaba.

Ma reggel 9-kor rajtol a verseny Bécsben, 13 óra körül várják az első futókat a bergi határátkelőnél, délután 14 óra után az első érkezőket Pozsonyban, a Lafranconi Híd lábánál. Pénteken reggel 8 órakor ugyaninnen vágnak neki a részvevők a második szakasznak – a távolugrás világcsúcstartója, Galina Csisztjakova rajtjelére. Az útvonal magyarok lakta falvakat – Doborgaz, Vajka, Bodok, Bős, Nyárad, Szap – is érint, míg a mezőny Medvénél elhagyja Szlovákiát.

Hazánkból, amely az idén először szállt be a rendezvénybe, öt váltó (4+1 induló) és 3 egyéni versenyző indul. Az első jelentkező a vásárúti Bögi Sándor volt, kívüle még František Gállik és Jaroslav Sopúch lesz a mezőnyben.

A 17. Szupermaratonin jelentősen megugrott a nevezettek létszáma. Tavaly 138 csapat indult, idén rekordrészvételt jeleztek a szervezők: 166 váltó mellett egyéniben 46-an vágnak neki a Bécs–Pozsony–Budapest távnak, köztük nyolc hölgy, az egyedüli magyar Czibók Ágnes. Ismét ott lesz az ötszörös győztes Bogár János s a feltörekvő, sérülését kihevert Ossó Zoltán. Az egyik legnagyobb név a kétszeres 100 km-es világbajnok, korábbi Spartatlon-gy#ztes brazil Valmir Nunes.

A mezőnyt 14 görkorcsolyázó és két kerekesszékes versenyző, valamint 63 túrakerékpáros egészíti ki, köztük egy vak kerekes is lesz, aki kísérőjével kétüléses kerékpáron teljesíti a távot.

AZ ÚTVONAL

október 19:

Bécs–Pozsony (93,6 km)

október 20:

Pozsony–Győr (84 km)

október 21:

Győr–Tata (60,8 km)

október 22:

Tata–Budakeszi (59,2 km)

október 23:

Budakeszi–Budapest (21 km)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?