Csilizradványiak dicsérete

Dunaszerdahely/Nyitra. Szilveszter napján számos utcai futóversenyt rendeztek az országban. Dunaszerdahelyen hatodszor randevúztak a sportolók, hogy 14 kategóriában versenyezzenek az elsőségért.

Dunaszerdahely/Nyitra. Szilveszter napján számos utcai futóversenyt rendeztek az országban. Dunaszerdahelyen hatodszor randevúztak a sportolók, hogy 14 kategóriában versenyezzenek az elsőségért. A Csallóközi Olimpiai Klub, a városi önkormányzat és a szabadidőközpont szervezésében zajlott eseményen 65 futó indult, miközben hat kerékpáros is lehajtott húsz kilométert a Dunaszerdahely–Csallóközkürt közötti távon. „Nagyjából ugyannyian jöttek el, mint az előző évben. Aki elindult, célba is ért. Az ifi korosztályban kevesebben álltak rajthoz, de a diákok, a juniorok és a felnőttek mezőnye nagyon színvonalas küzdelmet hozott – elevenítette fel a történteket Németh Jolán, az egyik társszervező, az olimpiai klub elnöke. – Dicséret illeti a csillizradványi alapiskola tanulóit és edzőjüket, Horváth Ferenc tanítót, aki féltucatnyi tehetséges diákkal érkezett. Igazi hosszútávfutó alkatok, s eredményességük sem maradt el, mert négy kategóriában nyertek. Említést érdemelnek a nagysurányi Grull-család tagjai, akik kategóriájukban valamennyien elsők lettek.”

Németh Jolán azt is elmondta, hogy jövőre újra megszervezik a versenyt, várhatóan már több résztvevővel. Rendezvényük ugyanis bekerülhet a honi atlétikai versenynaptárba, ami eleve több futót csalogathat a Csallóköz szívébe.

KATEGÓRIAGYŐZTESEK – 11 éven aluliak (1 km), fiúk: Magyar Bálint (Dunaszerdahely) – egyben a különdíjat, a hegyikerékpárt is megnyerte, lányok: Marta Grullová (Šurany); 12-14 évesek (2 km), fiúk: Diószeghy Árpád, lányok: Makó Beáta; 15-16 évesek (2 km), fiúk: Keszegh Péter (mind csilizradványiak), lányok: Seszták Anett (Dunaszerdahely); 17-18 évesek (3 km), fiúk: Fekete Tamás (Csilizradvány), lányok: Seszták Krisztina; 19-29 éves férfiak (5 km): Miroslav Grull (Šurany); 19-24 éves hölgyek (3 km): Hegyi Eszter (Dunaszerdahely); 30-49 éves férfiak (5 km): Tomič Péter (Galánta); 25-50 éves hölgyek (3 km): Marta Grulová (Šurany), 50 év fölött, férfiak (5 km): Józsa Gyula (Nagymegyer), nők (2 km): Vlasta Tomšu (Dunaszerdahely).

Nyitrán a 17. Zobor alatti szilveszteri futóversenyen a zsitvabesenyői Magyar Imre teljesítette elsőként a 3 kilométeres távot. Ideje 13:58 perc volt. (jmk, s)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?