Cseh László ismét edzett

Pozsony/Párizs/Budapest/Athén. Kubában, majd pedig Lengyelországban készültek a szlovák szabadfogású birkózók; az AFP hírügynökség aranyérmet vár a pozsonyi Hochschorner fivérektől. Cseh László alig egy hét kényszerpihenő után ismét vízbe szállt.

Szinte mindenki (arany)érmet vár a Hochschorner fivérektőlČTK-felvételKubában is jártak

Fernyák István és Peter Pecha szabadfogású birkózók az elmúlt időszakot a lengyelországi Vladislavov edzőtáborában töltötték. Rajtuk kívül több ország sportolói is itt készültek, így edzőpartnerekben nem volt hiány. „Sajnos, Szlovákia nem rendelkezik hasonló létesítménnyel. Mindent megtaláltunk, amire szükségünk volt. A múlt hét végén a kalinyingrádi nemzetközi tornán vettünk részt: Fernyák második lett, Pecha az ötödik helyen végzett. Jól sikerült a kubai utunk is, ahol a magyar versenyzőkkel együtt készültünk. Az olimpiáig hátralévő időt Trencsénben töltjük. A birkózóversenyek a játékok második felében kezdődnek, ezért csak augusztus 24-én utazunk Athénba. Erős a konkurencia, a 6. hely már kiváló eredmény lenne” – nyilatkozta a két szabadfogású versenyző edzője, Peter Hirjak.

Hochschornerék: 1. hely?

A francia AFP szerint víziszlalomban, a C2-es kategóriában a szlovák Peter és Pavol Hochschorner fivérek a legesélyesebbek az elsőségre. A pozsonyi ikreket a legnagyobb sztárok között emlegeti a hírügynökség, s felsorolja, hogy négy éve, Sydneyben aranyérmesek lettek, zsinórban hatszor végeztek a Világ-kupa élén, három Európa- és egy világbajnoki elsőséget szereztek.

Cseh Lászlót vízbe engedték

Orvosi felügyelet mellett kedd reggel – kevesebb, mint egy héttel jobb lábának középcsonttörése után – ismét vízbe szállt Cseh László. A legfőbb athéni magyar éremesélyesek között számba vett úszókiválóság múlt szerdán szenvedett balesetet a fűzfői edzőtáborozás közben, csütörtökön már meg is operálták, s most kedden első alkalommal engedték őt medencébe. A margitszigeti újrakezdésnél jelen volt dr. Berkes István, a Sportkórház főigazgató főorvosa is, aki megműtötte a Bp. Spartacus Európa-bajnok, vb-ezüstérmes klasszisát. „Egyelőre minden a tervek szerint alakul, tegnap kiszedtük a lábából a varratokat, s a mai próbának úgy vághatott neki Laci, hogy a műtéti terület nyugodt, fájdalmai nincsenek.”

Időre elkészülnek az érmek

Augusztus elejére elkészül az athéni olimpia dobogósainak járó több mint háromezer érem. „Már majdnem befejeztük a munkát. A jövő hét folyamán valamennyi medália a szervezők rendelkezésére fog állni” – jelentette be Nikosz Konsztantopulosz, a gyártó Efsimon cég elnöke. Az augusztus 13-án kezdődő athéni játékokon 28 sportág 301 versenyszámában hirdetnek eredményt, de mivel nem egy ötkarikás vetélkedésben többfős csapatok vesznek majd részt, arany- és ezüstéremből 986-986, míg bronzból – lévén, hogy több számban nem döntik el a harmadik hely sorsát – 1150 készül. Az aranyérmeket részben Svájcban állítják elő, ott kerül ugyanis rájuk az aranybevonat.

Hamisítványok a piacon

A görög illetékesek mostanáig mintegy 120 ezer hamisított, az olimpiához kapcsolódó tárgyat foglaltak le. Az athéni játékok szervezőbizottsága különös figyelmet fordított a hivatalosan szerződött partnerek érdekeinek a védelmére, s a vámosokkal és pénzügyőrökkel együttműködve több akciót is végrehajtott a közelmúltban. Az elmúlt két hónapban száz céget, illetve üzletet kerestek fel a szakemberek, s ellenőrzéseik során mintegy 100 ezer hamisított terméket koboztak el. Ehhez jön még a vámosok mintegy 20 ezres „termése”. (mti, sita, tasr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?