Cseh és Milák már a középdöntőben remekelt

Budapest |

<div>Két magyar is lesz a férfi 100 m pillangó szombat esti döntőjében a budapesti vizes-világbajnokságon. Cseh László és Milák Kristóf már pénteken is óriásit úszott.</div><div>&nbsp;</div>

A hazai Bernek Péter a középfutam után a döntőben is országos csúcsot úszott 200 háton a budapesti vizes-világbajnokság pénteki versenynapján, és végül 1:55,58-as idővel a hatodik helyen végzett. Bernek az utolsó ötvenen jött fel a hetedik helyről a hatodikra. A számot az orosz Jevgenyij Rilov nyerte.  Több magyar érdekeltség már nem volt a tegnapi döntőkben (Gyurta Dániel 200 mellen a csütörtöki középfutamba sem jutott be). A női 100 méteres gyorsúszást az amerikai Simone Manuel nyerte a svéd Sarah Sjöström előtt. Sjöström a 4x100-as gyorsváltó tagjaként a vb első versenynapján világcsúcsot úszott ezen a távon, ugyan a saját részidején belül fordult nyolc századdal, de a második ötvenen fokozatosan jött fel rá Manuel, aki végül jobb benyúlással nyert. Sjöström az eredményhirdetéskor kapta meg a világcsúcsért járó trófeát is, kissé keserédes volt a mosolya a pódiumon, hiszen mindössze négy századdal kapott ki.A női 200 m hát első középfutamában Hosszú Katinka a délelőtti idejétől egy picivel elmaradva, 2:07,51-es idővel a negyedik helyen csapott célba, végül összesítésben a 7. idővel jutott be a szombati döntőbe. A szám másik magyar középdöntőse, Burián Katalin saját középdöntőjében 5., összesítésben ezzel tizedik lett. Férfi 50 pillangón Takács Krisztián ott volt a középdöntőben, de a fináléba jutáshoz csoda kellett volna, összesítésben a 15. helyen zárt. A nők 200 méteres versenyét nagy fölénnyel nyerte az orosz Julija Jefimova, akit négy éve dopping miatt 16 hónapra eltiltottak, és emiatt az orosz doppingbotrány kirobbanása után az olimpián sem indulhatott volna, de a lausanne-i Sportdöntőbíróság végül neki adott igazat, így ott lehetett és dobogóra is állhatott Rióban. Ebben a számban a férfiaknál is orosz siker született, Anton Csupkov az utolsó ötvenen énekelte ki a sajtot japán ellenfelei szájából. Férfi 100 pillangón az előfutamok és a középdöntők is nem mindennapi teljesítményeket hoztak. Délelőtti a 17 éves Milák Kristóf 51,23-as új junior világcsúcsot úszott, és az 5. idővel jutott tovább. Cseh László összesítésben csak a 10. időt érte el, és a középdöntőben sem kezdődött igazán jól az úszása, utolsónak fordult, de végül nagyszerű hajrával feljött futamában a 2. helyre! Nagy riválisa, a dél-afrikai Chad le Clos ebben a futamban csak 7. lett, és kiesett. Ezután jött Milák, aki még rá tudott tenni a délelőtti teljesítményére, és 50,77-es idővel megdöntötte saját junior világcsúcsát. Futamában a harmadik helyen zárt, összesítésben megelőzte a másik középdöntő győztesét, az olimpiai bajnok Joseph Schoolingot is. Cseh végül hatodik idővel jutott a döntőbe.  
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?