Csatát nyertünk, nem háborút

Nem nyújtott felejthetetlen teljesítményt, de így is magabiztosan nyert Málta ellen a magyar válogatott.

Tőzsér szabadrúgása száll a kapuba – Haber kapus szomorúan néziReuters-felvételNem nyújtott felejthetetlen teljesítményt, de így is magabiztosan nyert Málta ellen a magyar válogatott.

Várhidi Péter az eltiltások miatt kénytelen volt átrendezni csapatát, az irányító Hajnal kiesésével Filkor került a kezdőbe, a balhátvéd posztján Vanczák helyett Balogh Béla kezdett, a komáromi Priskin helyét pedig a bresciai Feczesin foglalta el.

Gyászos kezdés

A mérkőzés egyperces gyászszünettel kezdődött (az olimpiai bajnok Zsivótzky Gyula emlékére), s a fekete karszalaggal játszó magyarok álmosan kezdtek. Az első üde jelenetre a 15. percig kellett várni, Vaskó lefejelt labdáját Gera ollózva küldte kapura (a kapufa mentett).

A vendég máltaiak, bár jobbára a terület lezárásával voltak elfoglalva, egyáltalán nem játszottak megilletődötten.

Feczesin, 1:0

Ezt persze nekünk, magyaroknak köszönhetik: tavaly októberben Mifsud vezérletével 2:1-re nyertek Magyarország ellen. Mifsud, az angol második ligás Coventry villámgyors csatára (aki két hete kettőt lőtt a Manchester Unitednek a Ligakupában) szombaton veszélytelen volt. Annál veszélyesebb volt Feczesin Róbert, aki Dzsudzsák beadása után a 34. percben egy közeli fejessel megszerezte a vezetést a magyaroknak: 1:0. Még el sem csitult a taps a Megyeri úton, amikor Fülöpnek kellett bravúrral mentenie az elmélázó védők közt lyukra futó Woods elől (az egyébként kifogástalanul játszó Szélesi egyetlen hibás mozdulata nyomán).

Tőzsér, 2:0

Hogy mekkora szégyen volt a tavalyi máltai vereség, azt a második félidei produkciók alapján is megítélhettük. Az ellenfél egy szerény harmadik ligás csapat benyomását keltette, összjátékra képtelenül improvizálgattak a máltaiak, de csak akkor, ha labdához értek. Ami ritkán fordult elő, a magyar válogatott ugyanis helyenként tetszetős támadásokat vezetett (Filkor és Tőzsér is ziccert hibázott, Gera lesgólt lőtt). A feloldozást végül Tőzsér első válogatottbeli találata jelentette: az AEK Athén középpályása gyönyörű gólt lőtt szabadrúgásból, a labda a kapufáról vágódott a hálóba: 2:0. Magyarország lassú játékkal, de megérdemelten győzött Málta ellen.

Jó hír a végére

Ettől alighanem jobb hír a magyar futball számára, hogy az U19-es válogatott százszázalékos mérleggel jutott tovább Eb-selejtezőcsoportjából, mivel Kazahsztán (6:0) és Wales (3:1) után Svájcot is legyőzte (2:1).

Magyarország–Málta 2:0 (1:0)

Góllövők: Feczesin (34.), Tőzsér (77.). Sárga lap: Juhász, ill. Woods. Játékvezető: Nalbandijan (örmény), 10 000 néző. MAGYARORSZÁG: Fülöp–Szélesi, Vaskó, Juhász, Balogh B.–Vass, Filkor (75. Buzsáky), Tőzsér–Gera, Feczesin (83. Rajczi), Dzsudzsák (87. Leandro). MÁLTA: Haber–Scicluna, Dimech, Said, Azzopardi–Mallia, Briffa, Sammut (66. Nwoko), Woods (91. Bajada)–Mifsud, Schembri (83. Scerri).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?