Csapatkapitánya nélkül kell fordítania a Slovannak Haifában

slovan

A Slovan labdarúgócsapata 2:1-es hátrányát próbálja kedden (19.00) ledolgozni az izraeli címvédő Maccabi Haifa otthonában, az Európa-konferencialiga-selejtezők 3. fordulójának visszavágóján.

Az odavágón egy magas színvonalú, élvezetes mérkőzést játszottak a csapatok Pozsonyban, ahol már az első negyedórában kialakult az 1:2-es végeredmény. A Maccabi a mérkőzés utolsó negyedében már főleg a védekezéssel törődött, de győzelme nem érdemtelen, a Slovant két esetben is Milan Borjan kapus bravúrjai mentették meg a harmadik góltól. A találkozón eltiltás miatt nem lépett pályára Vladimír Weiss csapatkapitány, aki a visszavágón sem állhat vezetőedző édesapja rendelkezésére, ezúttal sérülés miatt. „Vlado még a besztercebányaiak elleni bajnoki mérkőzésen szenvedett kisebb sérülést. Pénteken és szombaton is ígéretes volt az állapota, együtt edzett a csapattal, de az indulás előtti utolsó tréningen a vádlijában és az Achilles-inában is fájdalmat érzett. Az edzést abbahagyta, és végül nem utazott el a csapattal” – mondta ifjabb Weissről Boris Kitka másodedző.

A Maccabi Haifa csapatkapitánya és kulcsfigurája, Tjarron Chery családi okok miatt hagyta ki az odavágót, ő viszont ma már bevethető állapotban lesz, tovább rontva a szlovák bajnok egyébként sem túl jó esélyeit. A tavaly BL-csoportkörbe jutott, és ott a Juventust legyőző izraeli bajnokcsapat egyelőre csak egy fronton harcol – a hazai bajnokság még nem kezdődött el, így a játékosok rápihenhettek a visszavágóra.

Bár a Slovan a hétvégén pályára lépett a Niké Ligában, és 2:1-re győzött Szakolcán, id. Weiss ezúttal is a teljes cseresort vetette be, így az égszínkékek kulcsjátékosai is frissek lesznek Haifában. „A Maccabi odahaza rendkívül erős. BL-csoportkörös csapatról van szó, ez a tény rögtön elárulja, miért lesz nagyon nehéz dolgunk. Weiss kiesésével ezúttal is a fő kreatív elem hiányzik majd a játékunkból, de meg kell vele birkóznunk” – fogalmazott Kitka, miután a csapat megérkezett Izraelbe. A másodedző elmondta, hogy leszálláskor óriási meleg és magas páratartalom fogadta őket, de a csapat az előző párharc során, Mostarban is ugyanezt tapasztalta, így bízik a sikeres akklimatizálódásban.

Bár a Slovan hátrányból kezdi a visszavágót, a csapat bizakodhat idegenbeli formája miatt, hiszen az idei selejtezők során a Swift Hesperange-ot és a Zrinjski Mostart is megverte idegenben, tavaly pedig a Dinamo Batumit, a Ferencvárost, a Zalgirist és a Baselt is megtréfálta vendégként a nemzetközi porondon.

A párharc továbbjutója bekerül a BL-selejtezők rájátszásába, ahol a svájci bajnok Young Boys ellen mérkőzik meg a csoportkörért. A vesztes az EL-selejtezők rájátszásába kerül, ahol az Arisz Szaloniki–Raków Czesztochowa párharc kiesőjével találkozik.

A mérkőzés játékvezetője az angol Craig Pawson lesz, a találkozót az RTVS Šport élőben közvetíti.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?