Csallóköziek a Téli Kupán

Pozsony/Illésháza/Jányok.

Pozsony/Illésháza/Jányok. Holnap rajtol el a Pozsonyi Futballszövetség szervezésében zajló Téli Kupa újabb felvonása, melynek nyitányán (14.00) a C csoportban a tavalyi döntő résztvevői – a címvédő illésházaiak és a legyőzött Báhoň – találkoznak.

Az idei kiírásban is három hattagú csoportban zajlanak a küzdelmek. A szervezőknek – az illésházaiaktól és jányokiaktól eltekintve – a Pozsonyi Futballszövetség által irányított bajnokságokban játszó csapatok küldték el a jelentkezésüket. A csoportmérkőzésekre vasárnaponként három műfüves futballpályán (FC Petržalka akadémia, Rapid-Prievoz, NTC Senec) kerül sor. A csoportban körmeccses rendszerben játszanak. A csoportelsők és a legtöbb pontot szerzett második helyezett az elődöntőben folytatják. Az elődöntőt február 26-án, a döntőt március 5-én rendezik. Az elődöntőben nem játszhatnak egymás ellen az azonos csoportból a legjobb négy közé került alakulatok. A rajtdíj 510 euró.

A nyugat-szlovákiai V. liga déli csoportja két felső-csallóközi résztvevőjének, az illésházai és a jányoki csapatnak a klubvezetése a tavaszi idényre való felkészülés, a formába hozás fontos állomásának tartja a kupaszereplést. „Jó talajú pályán, jó képességű ellenfelekkel, tétmérkőzéseken csatázunk a pontokért. Címvédőként kötelességünknek tartottuk a részvételt, természetesen a tavalyi elsőség arra ösztönöz bennünket, hogy idén is a legjobbak közé kerüljünk. Egyébként mi január 10-én kezdtük el a téli felkészülést, az első edzőmérkőzésen 2:1 arányban győztük le a III. ligás galántaiakat” – nyilatkozta lapunknak az elvárásokról Lelkes Tibor, a bajnokságban élen telelő illésházaiak klubelnöke. A jányokiak is kipróbálták már a kuparészvételt, melynek pozitívumaira való tekintettel újra csatasorba állnak. „Heti rendszerességgel erős ellenfelek elleni mérkőzéseken mérhetjük fel, hol tartunk a felkészülésben. A kupamérkőzések rendre vasárnap lesznek, de mi két ízben szombaton is pályára lépünk. Február 25-én a hegysúriakkal, március 4-én pedig a dévényújfaluiakkal is játszunk edzőmeccset” – tájékoztatott Lyžica Gábor, a jányokiak trénere. A tornán az együttesek igazolt futballistái mellett az edzők játékba küldhetik azokat a futballistákat is, akiket a felkészülési időszakban a jelenlegi klubjuk írásbeli engedélyével tesztelnek, s a mérkőzéseken, kapust is beleértve, kilencszer cserélhetnek. „A téli holt idényben nálunk a játékoskeret nem változott. Sérültjeink nincsenek, mindenki bevethető. Edzőnk, Vladimír Bertók az ősszel kiváló teljesítményt nyújtott csapatunk futballistáival igyekszik a lehető legjobban helytállni” – fogalmazott Lelkes Tibor. „Nálunk Kiss Tibor tavasszal szünetel, Sálišra pedig már nem tartunk igényt. A csenkeiektől Végh érkezett, rajta kívül a legutóbb Finnországban légióskodó Homért is kipróbáljuk” – ecsetelte a keretben lezajlott változásokat Lyžica Gábor.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?