Csalás a komáromi diákfociban - mi az igazság?

Komárom |

<p>Két írásban (Hamis igazolványok Komáromban - szeptember 22., Eltűntek az igazolványok -szeptember 27.) foglalkoztunk eddig a komáromi diákcsapat augusztus 30-ai verebélyi mérkőzésével, egészen pontosan azzal, hogy öt komáromi játékos hamisított igazolvánnyal játszott, amit a bíró a helyi vezetőkkel együtt a bajnoki után vett észre.</p>

Azóta megszülettek a nyugatszlovákiai futballszövetség illetékes bizottságainak első döntései, köztük az is, hogy Dick csapatvezető és Jozefík edző 3 hónapos eltiltást kapott szerepköre gyakorlásában, a komáromi klubnak pedig ötezer koronás pénzbírságot kellett volna fizetnie. Szerdán a sporttechnikai bizottság - a végrehajtó bizottság javaslatára - újra napirendre tűzte a komáromi diákcsapat igazolványhamisítási esetét. Korábbi pontlevonási döntéseit helyben hagyta, és javasolta a fegyelmi bizottságnak, hogy a klubot 30 ezer koronára büntesse. Ezt a fegyelmi bizottság meg is tette. És módosította a két három hónapos eltiltást Dick és Jozefík esetében. „A büntetés megszakítással jár, vagyis amikor befejeződik az idény, akkor félbeszakad, a tavaszi idény kezdetén pedig folytatódik“ - magyarázta lapunknak a változást Ladislav Gádoši, a Nyugatszlovákiai Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottságának elnöke.

Közben az is kiderült, hogy a játékvezető által bevont igazolványok eltűntek a szövetségről, és szó sincs arról, mi lesz a hamis igazolvánnyal játszókkal. Két embert megbüntettek, az értesüléseink szerint a mérkőzés idején nyaraló edzőt és a csapatvezető szülőt. Utóbbiról azt állították, hogy magára vállalta a teljes hamisítási botrányt. Dick Róbert a múlt heti írás megjelenése után többször is jelezte: ő már a mérkőzés jegyzőkönyvébe is beleírta, hogy nem ért egyet a benne lévőkkel. Becsapták őt, nem igaz, hogy magára vállalta az ügyet. „Dick Róbertnek mint csapatvezetőnek az igazolványok hamisításához nincs semmi köze. Ez a tény semmilyen szinten nem bizonyosodott be. Sajnos, nem tudtuk kivizsgálni az ügyet, mivel eltűntek a hamis igazolványok“ - áll abban az állásfoglalásban, melyet a területi szövetség vezetősége és önmaga nevében Ferencz László, a Komáromi Területi Labdarúgó-szövetség elnöke írt alá, aki egyben elnézést kért az érintettől.

Nem vagyunk nyomozóhivatal, csak az igazságot szeretnénk olvasóink elé tárni. Azt viszont takargatják az érintett sportvezetők. Minél jobban belebonyolódunk az ügybe, annál inkább kiderül, mennyi tisztázni való van ebben az esetben. (J. Mészáros Károly)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?