Csakis a bajnoki cím

Pozsony. Megnyugtató, nyolcpontos előnnyel várja az I. liga szombaton kezdődő tavaszi idényét az éllovas Slovan csapata.

Pozsony. Megnyugtató, nyolcpontos előnnyel várja az I. liga szombaton kezdődő tavaszi idényét az éllovas Slovan csapata. Dušan Radolský vezetőedző azzal kezdte rövid beszámolóját a tegnap délutáni sajtótájékoztatón, hogy felettébb sikeres volt az együttes őszi szereplése, ám nem minden téren nyújtott kifogástalan teljesítményt a gárda. „A visszavágó sorozatban még jobban oda kell figyelnünk a mérkőzésekre, mert a listavezető ellen mindenki jó eredményt akar majd elérni. Nyolc hónapja irányítom a kékeket, s elismerően szólhatok a játékosok hozzáállásáról és igyekezetéről. Három részből állt a téli alapozás, a blšanyi edzőtáborozás után hazai környezetben készültünk, majd következett a ciprusi portya. Kizárólag élvonalbeli csapatokkal játszottunk, s a Slavia (0:3), illetve a Sparta (0:4) elleni prágai vereségeket kivéve jó eredményeket értünk el” – mondta a tréner.

Viliam Fischer, a Slovan igazgatótanácsának az elnöke a célokról és az utánpótlásról is szólt: „A bajnokságban és a kupában is az első helyen szeretnénk végezni. Mostantól jobban oda figyelünk az utánpótlás-nevelésre, azon fáradozunk, hogy a jövőben minél több sajátnevelésű futballista játsszon az I. ligás együttesben. A bajnoki meccseken kívül a szomszédos országok legjobbjaival akarjuk összemérni erőnket. A bécsi Rapid és a Ferencváros illetékesei támogatják ezt az ötletünket, a Sparta klubvezetőivel márciusban tárgyalunk. Azt hiszem, ezekre a barátságos összecsapásokra sok néző lenne kíváncsi.”

Lehet, hogy már a jövő héten egy-egy német és szlovák ügynökséggel ötéves reklámszerződést köt a Slovan, s Roman Dubeň klubigazgató az aláírást követően részletekkel is szolgál. Azt viszont elárulta, hogy a szakosztály évi költségvetése közel 70 millió korona. Vittekkel kapcsolatban elmondta: „Az egyik szemünk sír, a másik pedig nevet. Ha leigazolta volna a Birmingham, akkor lett volna pénzünk, így viszont továbbra is nálunk futballozik a bajnokság leggólerősebb játékosa.”

A Slovan keretében történt némi változás. Petr Veselý (Patraikosz – görög), Erik Takáč (Senec) és Hornyák Zsolt (Dinamo Moszkva) jött; Radim Nečas (Chrudim), Michal Pančík (Podbrezová) és Marek Petruš (Izsevszk – orosz) pedig távozott.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?