Csak két új szerzemény

Pozsony. Pontosan öt hét múlva kezdődik az I. labdarúgóliga tavaszi idénye. A csapatok többsége már haza is tért a téli alapozás első felvonásáról, az erőnléti edző-táborozásról. Az éllovas Slovan a hét közepétől ismét hazai környezetben készül.

Dušan Radolský vezetőedző legénysége már január 3-án elkezdte a felkészülést a visszavágó sorozatra. Tíz napon át a téglamezei stadionban és – kedvező időjárás esetén – a Pozsony melletti Koliba hegyen tréningeztek a kékek, majd Csehországba, pontosabban Blšanyba utaztak. Egy héten át napi három tréning „szórakoztatta” a listavezető futballistáit. Két edzőmeccset is játszottak a Blšany ellen, és mindkétszer nyertek (3:2, 2:1). Róbert Vittek, a csapat egyik kulcsembere hiányzott, hiszen ő Birminghamben volt, a tesztelés és a sikertelen tárgyalásokat követően csatlakozott a többiekhez.

Szerdától ismét hazai környezetben gyakorolnak a kékek, akikre igencsak gazdag program vár: délelőtt futóedzések a Kolibán, délután pedig Szencen, a műfüves pályán tréningeznek. Gyors egymásutánban játsszák majd az előkészületi meccseket. A hét közepén 1:0 arányú vereséget szenvedtek az Olomouctól; ma Zlínben lépnek pályára; 29-én Prágában, a Slavia otthonában szerepelnek; két nappal később Bécsbe látogatnak, az Admira ellen mérkőznek; február 8-án pedig ismét a cseh főváros vendégei lesznek, a Spartával mérik össze erejüket. Dušan Radolský edző tehát elég nehéz ellenfeleket választott a ciprusi portya (február 10–20.) előtt. A szigetországi „kirándulás” után a téglamezei stadionban sorra kerülő, nyolcnapos összetartás zárja a téli alapozást.

– Összesen 26 futballista található a bővebb keretben, azért ennyi, mert a B-csapat fiataljai is az élvonalbeli labdarúgókkal készülnek. Egyelőre két új játékost, az ostravai Veselýt, aki Görögországban is profiskodott, valamint a szenci Takáčot igazoltuk le. Mivel nyolcpontos előnnyel a tabella élen állunk, nagy csalódás lenne, ha nem mi lennénk a bajnokok... – mondta Rudolf Janček, a Slovan menedzsere.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?