Csak két európai egy csoportban

Puszan. A címvédő Franciaország, a rendező Japán és Koreai Köztársaság, valamint Brazília, Argentína, Németország, Olaszország és Spanyolország lesz kiemelt a jövő évi labdarúgó világbajnokság szombati sorsolásán, Puszanban. A 32 válogatott nyolc négyes csoportba kerül. A vb-t május 31. és június 30.

Puszan. A címvédő Franciaország, a rendező Japán és Koreai Köztársaság, valamint Brazília, Argentína, Németország, Olaszország és Spanyolország lesz kiemelt a jövő évi labdarúgó világbajnokság szombati sorsolásán, Puszanban. A 32 válogatott nyolc négyes csoportba kerül. A vb-t május 31. és június 30. között rendezik. – A vb-n két európai válogatottnál több nem szerepelhet egy csoportban – jelentette be Michel Zen-Ruffinen, a nemzetközi szövetség (FIFA) főtitkára Puszanban, ahol nyilvánosságra hozták a kiemeléseket és a sorsolás menetét.

A nyolc kiemelthez nyolc európai csapatot sorsolnak. A maradék három európai együttes abba a négyesbe kerül, ahol még nincs két válogatott az öreg kontinensről. Kína a csoportmérkőzéseit a Koreai Köztársaságban játssza. Az öt dél-amerikai csapat esetében figyelembe veszik, hogy mindkét rendező országba kerüljön válogatott erről a kontinensről. A kiemelési sorrend: 1. kalap: Franciaország, Koreai Köztársaság, Japán, Brazília, Argentína, Olaszország, Németország, Spanyolország; 2. kalap: Belgium, Horvátország, Dánia, Anglia, ĺrország, Lengyelország, Portugália, Oroszország, Szlovénia, Svédország, Törökország; 3. kalap: Ecuador, Paraguay, Uruguay, Kína, Szaúd-Arábia; 4. kalap: Kamerun, Nigéria, Szenegál, Dél-afrikai Köztársaság, Tunézia, Costa Rica, Mexikó, Egyesült Államok. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) vb-szervező bizottsága több mint háromórás tárgyalás után döntött a sorsolás menetéről és a kiemelési sorrendről. A 30 tagú testület végül úgy határozott, hogy 50-50 százalékos arányban veszi figyelembe az eddigi vb-ken elért eredményeket és a válogatottak jelenlegi teljesítményét. Az így összeállított listán az utóbbi három vb mellett az utolsó három év világranglistás helyezését értékelik. Ebben a rangsorban vezet Brazília (62 pont), Argentína és Olaszország (56-56), valamint Németország (54) előtt. A nyolc kiemelt közé így utolsónak a spanyolok (45) kerültek be, megelőzve Mexikót (42) és Angliát (41). – Hála Istennek, hogy kiemeltek vagyunk, ez mindenképpen némi előnyt jelent – mondta Rudi Völler német szövetségi kapitány, ezzel is jelezve, hogy ők jártak jól ezzel a szisztémával. Németország az aktuális világranglistán ugyanis csak a 11., míg Portugália negyedik, Mexikó kilencedik, Anglia pedig tizedik. A bizottság ugyanakkor elutasította a japánok kérését, hogy Brazília minden mérkőzését náluk játssza. Szintén nem támogatta azt az indítványt, mely szerint a selejtező során azonos csoportban szerepelt válogatottak ne kerülhessenek össze az első körben.

Megnyílt a hivatalos honlap

Puszan. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) megnyitotta a jövő évi, koreai-japán közös rendezésű világbajnokság hivatalos internetes honlapját, amelyen a szombati sorsolás is élőben nyomon követhető. A weboldal címe: http://fifaworldcup.com.

A honlapon hat nyelven olvashatók információk és a látogatók a FIFA videoarchívumához is hozzáférhetnek. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?