Csak hideg ne legyen!

Nyon/Madrid. Az ezüstgól-szabályt alkalmazzák a 2004-es labdarúgó Európa-bajnokság pótselejtezőiben – hozta nyilvánosságra az európai szövetség (UEFA) tegnap. Ez azt jelenti, hogy ha hosszabbításra kerül sor, a ráadás első negyedóráját mindenképpen lejátsszák.

Nyon/Madrid. Az ezüstgól-szabályt alkalmazzák a 2004-es labdarúgó Európa-bajnokság pótselejtezőiben – hozta nyilvánosságra az európai szövetség (UEFA) tegnap. Ez azt jelenti, hogy ha hosszabbításra kerül sor, a ráadás első negyedóráját mindenképpen lejátsszák. Ha még ezután sem dőlt el a továbbjutás, következik a második 15 perc, majd – amennyiben szükséges – a 11-esek. Az UEFA korábban az aranygól-szabályt használta, vagyis a legfeljebb 2x15 perces ráadás első találatánál azonnal véget ért a mérkőzés, azonban azért kellett változtatni, mert a bírókra állítólag túl nagy nyomás nehezedett.

Inaki Sáez, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint csapata legnagyobb ellenfele a Norvégia elleni idegenbeli Európa-bajnoki pótselejtezőn a zord időjárás lehet. Az előzetes meteorológiai jelentések szerint Raúléknak szerencséjük lesz, hiszen előreláthatólag 5 fok körüli hőmérséklet várható a jövő szerdán esedékes oslói visszavágón. A spanyoloknak ettől függetlenül már voltak kellemetlen emlékeik a norvég fővárosban, hiszen 1997 novemberében – mínusz 15 fokban – a Real Madrid 2:0-ra kikapott a Rosenborg otthonában.

Az Eb pótselejtezők párosítása: Skócia–Hollandia, Oroszország–Wales, Horvátország–Szlovénia, Lettország –Törökország, Spanyolország–Norvégia (az első mérkőzésekre szombaton, a visszavágókra november 19-én, szerdán kerül sor).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?