CR7 impozáns gyűjteménye

Ronaldo a trófeáival pózolt, Gabriel Jesus sírva jött le a pályáról, Harry Kane pedig egyre közelebb az Aranycipőhöz. A futballvilág híreiből szemezgettünk.Nem is álmodtaCristiano Ronaldo remek évet zárt.

Ronaldo a trófeáival pózolt, Gabriel Jesus sírva jött le a pályáról, Harry Kane pedig egyre közelebb az Aranycipőhöz. A futballvilág híreiből szemezgettünk.

Nem is álmodta

Cristiano Ronaldo remek évet zárt. A 32 éves portugál klasszis a Real Madriddal címvédőként megnyerte a Bajnokok Ligáját, emellett a spanyol La Ligában is az élen végzett, illetve – immár ötödször – megkapta az Aranylabdát.

„Amikor Madeira utcáin játszottam, és arról álmodtam, hogy a legmagasabb szinten futballozok majd, nem gondoltam volna, hogy egy nap elkészül ez a fotó. Hálás vagyok a családomnak, a barátaimnak, a csapattársaimnak, az edzőimnek, akiktől mindig tanultam valamit, és köszönettel tartozom mindazoknak, akik a stábban dolgoztak. Végül külön köszönöm a szurkolóknak, ezek a trófeák a tieitek is!” – írta a portugál játékos Instagram-oldalán, ahol a trófeákkal pózolt Madeirán.

Neymar a legjobb

Neymart választották a legjobbnak az Európában futballozó brazil játékosok közül. A brazil sportsajtó beszámolói szerint a Paris Saint-Germain 25 éves támadója nagy fölénnyel, a szavazatok 27,7 százalékát begyűjtve, 2014 és 2015 után pályafutása során harmadik alkalommal érdemelte ki az elismerést. A második helyen a Liverpoolt erősítő Philippe Coutinho végzett (16,7 százalék), míg a harmadik a Real Madrid balhátvédje, Marcelo lett (14,5 százalék). A voksoláson újságírók, korábbi játékosok, valamint több mint ötvenezer drukker adta le a szavazatát.

Gabriel Jesus kidőlt

Legalább egy hónapig nem állhat csapata rendelkezésére Gabriel Jesus, a Manchester City brazil válogatott labdarúgója. A 20 éves támadó vasárnap, a Crystal Palace elleni gól nélküli találkozó első félidejében sérült meg, és sírva hagyta el a pályát.

„Gabrielnek a belső térdszalagja sérült meg” – írta hivatalos honlapján a manchesteri klub, hozzátéve, a részletes vizsgálatok után derül ki, pontosan mennyit kell kihagynia a játékosnak. A csapat vezetőedzője, Pep Guardiola a találkozó után úgy fogalmazott, legalább egy hónapig biztosan nem számíthat Jesusra, míg a támadó az Instagramján azt írta hétfőn, nem olyan súlyos a sérülése, hogy műtétre legyen szükség.

Modric hatodszor

Luka Modricot, a Real Madrid középpályását választották az elmúlt év legjobb labdarúgójának hazájában, Horvátországban. A Vecernji list című napilap hagyományos szavazásán a 32 éves középpályás pályafutása során hatodik alkalommal érdemelte ki az elismerést, ezzel beérte az örökrangsor élén a legendás Davor Sukert. Modric ugyanakkor elmondhatja magáról, hogy mindegyik alkalommal egyedül érdemelte ki a díjat, míg Suker 1997-ben Robert Prosineckivel közösen ünnepelhetett. Modric az elmúlt szezonban Bajnokok Ligáját és bajnokságot nyert a Real Madriddal, a spanyol sztárcsapat középpályájának meghatározó tagja.

Kane már Cavani nyakán

Az elmúlt héten triplázó Harry Kane (Tottenham) feljött a második helyre, és már csak egy gólra van az éllovas Edinson Cavanitól az európai bajnokságok legjobb gólvágóinak Aranycipő-versenyében. Az élbolyban még egy változás történt még, a Leicester ellen duplázó Mohamed Szalah (Liverpool) beérte Mauro Icardit, és már dobogós. A PSG-ben futballozó Cavani 19 gólt lőtt, Kane 18-at, Icardi (Internazionale) és Szalah pedig 17-et. (nso, MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?