Coulthard magabiztos

Rio de Janeiro. Vasárnap az interlagosi pályán kerül sor az 53. Forma–1-es autós gyorsasági világbajnokság harmadik futamára, a Brazil Nagydíjra. A dél-amerikai országban eddig 29 versenyt rendeztek, a jelenlegi helyszín 19, míg Jacarepagua 10 alkalommal lehetett házigazda.

Rio de Janeiro. Vasárnap az interlagosi pályán kerül sor az 53. Forma–1-es autós gyorsasági világbajnokság harmadik futamára, a Brazil Nagydíjra. A dél-amerikai országban eddig 29 versenyt rendeztek, a jelenlegi helyszín 19, míg Jacarepagua 10 alkalommal lehetett házigazda. A mostani mezőnyből három pilóta volt már első a Brazil GP-n: a német Michael Schumacher (Ferrari) háromszor, míg a kanadai Jacques Villeneuve (BAR-Honda) és a skót David Coulthard egyszer-egyszer nyert.

Noha idén még egyszer sem ért célba, David Coulthard nagy önbizalommal készül: „A rossz kezdés ellenére kitartok amellett, hogy a McLaren-Mercedes olyan autóval rendelkezik, amelyik győzelmekre lehet képes. Természetes, hogy vasárnap csak az újabb elsőség jelentene jó eredményt, mert meg akarom ismételni egy évvel ezelőtti sikeremet” – mondta a tavalyi összesített pontverseny 2. helyezettje. – Legutóbb nagyon élveztem a futamot, a hangulatomat az is fokozta, hogy a brazil szurkolók imádják az autóversenyeket.” David Coulthard az egy évvel ezelőtti győzelme mellett még kétszer állt dobogón Brazíliában: 1995-ben és 1998-ban 2. volt.

A Brazil Nagydíj menetrendje – szombat, szabadedzés: 13.00 és 14.15; időmérő edzés: 17.00 Vasárnap, bemelegítő edzés: 14.30; Brazil Nagydíj: 19.00 (1 kör: 4,309 km; a versenytáv: 71 kör; 305,909 km).

A vb állása – pilóták: 1. M. Schumacher (német, Ferrari) 14 pont, 2. Montoya (kolumbiai, BMW-Williams 12, 3. R. Schumacher (német, BMW-Williams) 10, 4. Räikkönen (finn, McLaren-Mercedes) 4, 5. Button (angol, Renault) és Irvine (ír, Jaguar) 3-3... Konstruktőrök: 1. BMW-Williams 22 pont, 2. Ferrari 14, 3. McLaren-Mercedes 4...

- Az első gyakorláson még csak 11. skót David Coulthard volt a pénteki két szabadedzés összesítésének legjobbja a kolumbiai Juan Pablo Montoya és a szintén skót Alen McNish előtt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?