Colin McRae beletaposott

Az autósoknál a skót Colin McRae, a motorosoknál a francia David Fretigne nyerte meg a harmadik speciálist a 27. Dakar-ralin. A Gradana-Rabat közötti 523 km-es szakaszból mindössze 10 km volt a gyorsasági hossza. A katonai területen megrendezett tíz kilométeres száguldásra százezer ember volt kíváncsi a helyszínen.

Az autósoknál a skót Colin McRae, a motorosoknál a francia David Fretigne nyerte meg a harmadik speciálist a 27. Dakar-ralin. A Gradana-Rabat közötti 523 km-es szakaszból mindössze 10 km volt a gyorsasági hossza. A katonai területen megrendezett tíz kilométeres száguldásra százezer ember volt kíváncsi a helyszínen. A négykerekűeknél az 1995-ös ralivilágbajnok, harmadik Dakarján induló McRae győzött a harmadik versenynapon. Mögötte a tavalyi győztes francia Stéphane Peterhansel végzett a második helyen, míg a Dakar korábbi négyszeres bajnoka, a finn Ari Vatanen harmadik lett.

EREDMÉNYEK – 1. nap (Barcelona–Barcelona): Autósok: 1. Gordon, von Zitzewitz (amerikai, német, Volkswagen Touareg) 4:20,2; motorosok: 1. Fretigné (francia, Yamaha 2 WD) 4:11,6; Kamionosok: 1. Bekx, Willems, Maessen (holland, holland, belga, DAF) 5:20,9.

3. nap, Granada–Rabat (összekötő szakasz: 6 km, szelektív szakasz: 10 km, összekötő szakasz: 557 km) – autósok: 1. C. McRae, Thörner (brit, svéd, Nissan Pickup) 7:48 perc; motorosok: 1. Frétigné (fancia, Yamaha) 7:57 perc; kamionosok: 1. Bekx, Willems, Maessen (DAF) 9:56 perc.

Az összetett állása 3 nap után – autósok: 1. McRae, Thorner (Nissan) 12:22 p,...34. Kis, Czeglédi (Nissan) + 2:08 p,...36. Szalay, Bunkoczy (Opel) + 2:15 p,...59. Palik, Darázsi (Nissan) + 3:11 p,...88. Liszi, Rack (mind magyarok, Mitsubishi) + 4:20 p. Motorosok: 1. Fretigne 12:08 p. Kamionosok: 1. Bekx, Willems, Maessen (DAF) 15:16 p. (m)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?