Cígerék felemás bemutatkozása

Augsburg. Egy győzelemmel és két vereséggel az utolsó, negyedik helyen végzett a szlovák jégkorong-válogatott a hétvégi Német Kupán.Zdeno Cíger szövetségi kapitány ezen a tornán debütált a szlovák válogatott kispadján, első sikerére pedig a harmadik mérkőzésig kellett várnia.

Augsburg. Egy győzelemmel és két vereséggel az utolsó, negyedik helyen végzett a szlovák jégkorong-válogatott a hétvégi Német Kupán.

Zdeno Cíger szövetségi kapitány ezen a tornán debütált a szlovák válogatott kispadján, első sikerére pedig a harmadik mérkőzésig kellett várnia. Svájc ellen a szlovákok jól és eredményesen is játszottak, a játék képe alapján teljesen megérdemelten győztek tegnap 4:0-ra. „Nagyon jó érzés az első győzelmet megélni a válogatott élén. Tetszett, hogy a katasztrofálisan elrontott, németek elleni mérkőzés után visszajöttünk a játékba, és megmutattuk a valódi arcunkat. A fiúk jó teljesítményt nyújtottak kollektívaként, fegyelmezettek voltak, teljesítették a feladataikat és a befejezésben is kiválóak voltak” – dicsérte védenceit Cíger.

A torna pénteki nyitómeccsén, az USA ellen is aránylag jól játszottak a szlovákok, több kapura lövésük volt ellenfelüknél, de csak a tengeretúli csapat talált be a debütáló Samuel Boroš kapujába (mellette további három újonc lépett pályára a szlovák válogatottban, Michal Čajkovský, Eduard Šedivý és Michal Hlinka). Az 1:0-s vereség ellenére a szlovákok bizakodva várták a szombati, németek elleni találkozót, ám akkor értékelhetetlen teljesítményt nyújtottak.

„Álmomban sem gondoltam volna, hogy ilyen rosszul fogunk kezdeni. Nagyon felelőtlenül játszottunk, a fiúk egyáltalán nem tartották be az utasításainkat” – dohogott Cíger, mivel csapata már a 29. percben 4:0-s vesztésre állt. „Az volt az érzésem, hogy mindenhol ott vagyunk a jégen, de egyúttal sehol se. Minden rendszer nélkül hokiztunk, mintha nem korcsolyáztunk volna” – tette hozzá önkritikusan a védő Ján Brejčák. A szlovákok ugyan a harmadik harmadban Bakoš és Réway révén megszerezték első góljaikat a Német Kupán, de ez már csak az eredmény kozmetikázására (4:2) volt elég.

Hogy mégsem rossz szájízzel kellett távozniuk a szlovákoknak Augsburgból – annak ellenére sem, hogy csak a negyedik, utolsó helyen végeztek – arról a már említett Svájc elleni győzelem során tettek Jurčináék. Patrik Luža és Tomáš Zigo is jól játszott első válogatott mérkőzésén, s már a németek ellen is csereként beálló turócszentmártoni kapus, Michal Dzubina nem mindennapi statisztikával zárta a Német Kupát (és első két meccsét címeres mezben): 91 perc alatt egyetlen gólt sem kapott. „A németek ellen 0:4-nél nem volt veszítenivalóm. Svájc ellen az első gól után elillant az idegességünk, és nagyszerű meccset játszottunk. Elégedett vagyok a bemutatkozásommal, örülök, hogy nem kaptam gólt, ami csapattársaimnak is köszönhető, mivel sok lövést blokkoltak” – nyilatkozta Dzubina.

A tornagyőzelemről döntő USA– Németország mérkőzés lapzárta után ért véget. (TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?