Cibulková visszatért a Fed-kupába

cibulk
Pozsony |

Dominika Cibulkovát is nevezte Matej Lipták kapitány a szlovák Fed-kupa-csapatba a jövő hét végén esedékes lettországi mérkőzésre. A II. Világcsoport 1. fordulójában játszott találkozót Rigában rendezik.

A szlovák női teniszválogatott keretébe Dominika Cibulková, Viktória Kužmová, Karolína Schmiedlová és Rebecca Šramková került be. Lipták ötödik játékosként Magdaléna Rybáriková nevezésén is gondolkodik, de mivel ő jelenleg sérült, előfordulhat, hogy végül négy játékossal utaznak el Lettországba. „Chantal Škamlová és Terézia Miháliková is készen áll, lehet, hogy valamelyikük bekerül a csapatba” – jelentette ki Lipták.

Az ellenfélnél valószínűleg pályára lép a világranglistán 13. Anastasia Sevastova és a 22. helyen álló Jelena Ostapenko is. „Mindketten remek játékosok. Sevastova jó formában van, Ostapenko pedig kimondottan szereti a Fed-kupát” – jegyezte meg a szlovák kapitány.

Lipták éppen ezért örül neki, hogy sikerült meggyőznie Dominika Cibulkovát, aki 2016 áprilisa óta nem szerepelt a Fed-kupában, térjen vissza a csapatba. Korábban Sevastova azt nyilatkozta, Cibulková egy edzésen azt mondta neki, most sem fog játszani a Fed-kupában, de Lipták tisztázta a dolgot: „Tényleg többször edzettünk Sevastovával, és beszélgettek is erről a témáról Dominikával. Akkor Domča még inkább afelé hajlott, hogy kihagyja a Fed-kupát. Később viszont újra kinyitottam a témát, és már Dominika is látott pozitívumokat a Fed-kupa-szereplésben. Nagyon örülök neki, mert bárkit képes legyőzni, meccseket tud eldönteni” – magyarázta Lipták.

A mérkőzést február 9-és és 10-én játsszák Rigában, a győztes áprilisban az I. Világcsoportba kerülésért küzdhet.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?