Cibulková is elbúcsúzott

<p>„Mikor Wozniacki ellen játszom, soha nem úgy nézek rá, hogy ő a világelső, és én csak 32. vagyok a listán. Jobb játékosnak tartom magam nála, épp ezért bosszant nagyon ez a vereség.”</p>

Az eredmény tükrében kissé erősnek tűnhetnek Dominika Cibulková szavai, de az ausztrál nyílt teniszbajnokság 3. fordulójában játszott mérkőzés alapján el kell ismerni, van bennük némi igazság. Hogy jobb játékos-e, mint a világelső dán? Talán nem, de hogy ő az, aki szebben és látványosabban teniszezik, az tény. Wozniacki az egész meccsen gyakorlatilag semmit nem csinált: keményen visszaütögette a labdát, és várta, hogy az ellenfél rontson. És az ellenfél rontott. Beszédesek a statisztikák: míg a dán 11 nyerő ütés mellett 11 hibát vétett, addig Cibulkovánál ez az arány 31/41.
Pedig nem indult rosszul a meccs a szlovák lány számára. Agresszívan kezdett, tenyeresei többnyire jól sültek el, és kétszer is sikerült brékelnie ellenfelét. Csakhogy Wozniacki – elsősorban Dominika hibáinak és olykor elkapkodott támadásainak köszönhetően – mindig vissza tudott kapaszkodni. Végül a tizedik gémben Cibulková ismét elbukta adogatójátékát, és ezzel elment a szett is. A második játszmában aztán előbb 3:2-nél adta le a szerváját, bár itt még sikerült azonnal visszabrékelnie, majd 4:3-nál, és ez már döntőnek bizonyult. Az első mérkőzéslabdát egy parádés fonák elütéssel még hárította ugyan, de Wozniacki végül hozta a meccset. A végeredmény: 6:4, 6:3.
Kétesélyes volt a korábbi Aus Open-bajnok belga Justin Henin és a kétszeres Grand Slamgyőztes orosz Szvetlana Kuznyecova összecsapása. Egy színvonalas mérkőzés után végül Kuznyecova örülhetett. Az első szettben egyetlen brék elég volt az orosznak, majd a másodikban kétszer is kiszerválhatta volna a meccset, de Henin mindig visszajött. Végül a rövidítés döntött (6:4, 7:6). Könnyedén nyert a kínai Li a cseh Strýcová ellen (6:2, 6:1), a fehérorosz Azarenka, akinek a dél-afrikai Scheepers volt az ellenfele (6:3, 6:3), és úgy tűnik, magára talál a tavalyi Roland Garros-győztes olasz Schiavone is, aki a román Niculescut verte két játszmában (6:0, 7:6). Döcögött megint Sarapova játéka: a német Georges ellen három szettben tudott csak nyerni. És a nap vesztese: Venus Williams, aki a német Pekovic ellen kiújuló combsérülése miatt már az első játék után kénytelen volt feladni a meccset.
A második fordulótól eltérően most sem Federer, sem Verdasco nem keveredett különösebb kalandba, és három-három sima szettben léptek túl ellenfeleiken. Fedex az eddig nagyon jól játszó belga Malisse-t verte (6:3, 6:3, 6:1) – ez volt a 16-szoros Grand Slam-győztes svájci klasszis karrierjének 57. győzelme Melbourne-ben, ezzel pedig megdöntötte az eddigi csúcstartó svéd Stefan Edberg rekordját –, Verdasco pedig a japán csodagyerek Nishikorit (6:2, 6:4, 6:3). Könnyen ment tovább a 6. kiemelt cseh Berdych is a francia Gasquet ellen (6:2, 7:6, 6:2). Formáját látva akár a végső győzelemre is esélyes lehet. De a következő körben már Verdasco várja. Nem igazán tette próbára Djokovicsot szerb honfitársa, Viktor Troicki, mivel sérülés miatt az elveszített első játszma után feladta a mérkőzést. Roddick 0:1-ről fordítva nyert a holland Haase ellen, de továbbra is kérdés, mire lesz képes, ha erősebb ellenféllel akad dolga. Például a nap meglepetését szolgáltató svájci Stanislas Wawrinkával, aki a 12. kiemelt francia Monfilst verte nagyon meggyőzően (7:6, 6:2, 6:3). Az első szettben brékhátrányba került, de aztán egyre inkább felülkerekedett, és fokozatosan bedarálta francia ellenfelét.

György Norbert

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?