Cibulková: 0:6, 0:6

<p>Egyetlen játékot sem nyert Dominika Cibulková a lengyel Agnieszka Radwanska ellen a sydney-i női tenisztorna döntőjében, 63 perc alatt kapott ki 6:0, 6:0-ra.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A szlovák teniszezőnek ez volt a kilencedik WTA-torna-döntője, s a harmadik győzelmét arathatta volna. Az idén még veretlen Agnieszka Radwanskával szemben azonban túlságosan motivált volt, ezt mutatja, hogy a meccsen 36 önhibát vétett, míg ellenfele csak nyolcat.

„0:6, 0:1-ig kiegyenlített volt a mérkőzés, majdnem minden játékban volt olyan lehetőség, amikor én szerezhettem volna meg a pontot, de most minden fontos labda az ellenfelemnek kedvezett. Ördögi körben éreztem magam. Az elején túlságosan is akartam, aztán próbáltam óvatosabb lenni, de csak még többet hibáztam. Ezután pedig már folyton az járt a fejemben, hogy de hát én jól akartam játszani, mi történik velem? – nyilatkozta a döntő után Cibulková. – Nagyszerű hét van mögöttem, és azt hittem, a döntőben is jól fog menni a játék, ezért is vagyok frusztrált. Ezt a mérkőzést gyorsan el kell felejtenem, de tanulnom is kell belőle. Van miből önbizalmat merítenem, hiszen ezen a tornán három Top 10-játékost is legyőztem.”

Cibulková a döntős szereplésért 62 300 dollár prémiumot és 320 világranglistapontot kapott, egyébként 2007 óta ő volt az első nem kiemelt játékos, aki döntőig jutott a tornán. Összesen ez csak öt játékosnak sikerült a viadal történetében, Cibulková olyan teniszezők nyomdokaiba lépett, mint Jennifer Capriati, Venus Williams, Samantha Stosur vagy Jelena Jankovics. (SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?