Cervanová továbbjutott

Párizs. A 128-as főtábla 1. fordulójának mérkőzéseivel tegnap megkezdődött Párizsban az idei 2. Grand Slam-torna, a francia nyílt teniszbajnokság. A szlovákok közül, Daniela Hantuchová éls ĽĽdmila Cervanová sikeresen vette a nyitófordulót. Dominik Hrbatý viszont kikapott a svájci Kratochvíltól.

Párizs. A 128-as főtábla 1. fordulójának mérkőzéseivel tegnap megkezdődött Párizsban az idei 2. Grand Slam-torna, a francia nyílt teniszbajnokság. A szlovákok közül, Daniela Hantuchová éls ĽĽdmila Cervanová sikeresen vette a nyitófordulót. Dominik Hrbatý viszont kikapott a svájci Kratochvíltól.

Nem úgy, mint tavaly, amikor a 3. kanyarig jutott, most jóval korábban, már az 1. fordulóban befejezte párizsi szereplését a magyar Gubacsi Zsófia, aki roppant sima mérkőzésen kikapott az amerikai Samatha Reeves-től. A világranglista 84. helyén álló magyar játékos csak néhány percig tudta megnehezíteni ellenfele dolgát, az elején két breaklabdát rontott. Ezután Reeves végleg magához ragadta az irányítást, 53 perc alatt biztosította továbbjutását. Gubacsi gyengén adogatott, 14 sikeres első szervájából csak 5 pontot ért el, s ez sokat elárul teljesítményéről. Második adogatásaiból is mindössze 10-et nyert meg... A magyar egyszer vette el riválisa adogatását, a 2. játszmában 0:4-nél, amikor gyakorlatilag már minden eldőlt.

Gustavo Kuerten, a férfi egyes háromszoros (1997, 2000, 2001) győztese 1 óra 33 perces találkozón győzött a svájci Ivo Heuberger ellen, s sorozatban 15. meccsét nyerte a Roland Garroson.

Eredmények az 1. fordulóból (a 64 közé jutásért) – női egyes: Reeves (amerikai)–Gubacsi (magyar) 6:1, 6:1; Cervanová (szlovák)–Osterloh (amerikai) 6:4, 6:4; V. Williams (amerikai, 2.)–Lamade (német) 6:3, 6:3; Hantuchová (szlovák, 11.)–Black (zimbabwei) 6:2, 6:3; Gyementyijeva (orosz, 13.)–Gerši (cseh) 7:5, 6:3; Grande (olasz, 31.)-–Diaz-Oliva (argentin) 6:4, 6:4; Majoli (horvát, 29.)–Brandi (amerikai) 6:4, 6:3.

Férfi egyes: Kratochvíl (svájci)-–Hrbatý (szlovák) 6:0, 6:7, 6:3, 6:3; Hewitt (ausztrál, 1.)–Sa (brazil) 7:5, 6:4, 7:5; Johansson (svéd, 9.)–Squillari (argentin) 6:2, 7:6, 6:2; Corretja (spanyol, 18.)–Ulihrach (cseh) 6:1, 6:4, 6:1; Kuerten (brazil, 7.)–Heuberger (svájci) 7:5, 6:2, 6:2.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?