Rekordrészvétel és tikkasztó meleg a 10. Bősi Futáson

bősi futás

Rekkenő hőségben zajlott, ennek ellenére rekordrészvétel, 405 futó és kocogó neve került a krónikába a jubileumi Bősi Futáson.

A Duna-parti csallóközi városban a Bősi Futóklub szervezésében immár tizedik alkalommal rendezték meg a külföldön is népszerű futóversenyt, melynek legfiatalabb résztvevője három-, a viadal rangidőse, a budapesti Richter Ferenc pedig 86 esztendős volt. Érdekességnek számít, hogy a Csiba Roland vezette bősi Active Spirit KC 45 karatékája is rajthoz állt a versenyen.

 „Sok futóbarát, visszajáró vendég, rengeteg újonc, temérdek gyermek, biztató sorok otthonról és külföldről” – foglalta egy mondatba érzéseit a megmérettetést követően a főszervező Király Mátyás, a Bősi Futóklub elnöke. Folytatódott a hagyomány, a szervezők ezúttal is a rendszeres testmozgás népszerűsítésére, ezen belül is a legifjabbak aktivizálására koncentráltak. A műsort a gyerekfutás indította. A legapróbbak és a nagyobbak rövid és hosszabb távra nevezhettek, próbálhatták ki állóképességüket. Az érdeklődők 5 éves korig 100, a 6–9 évesek 500 méteren, a 10–15 esztendősök pedig 1 kilométeren álltak csatasorba. Időközben Rákóczi Ramóna irányításával átmozgatták izmaikat a felnőttek, akik előbb az 5 km-en, negyedóra elteltével pedig 10 kilométeren rajtoltak el. Ami a városban és városon kívül kijelölt útvonal felületét illeti, szakaszonként aszfalt, beton, erdei földút, köves határút váltotta egymást. Tűzött a nap, a résztvevők frissítőállomásokon pótolhatták a folyadékveszteséget.

 „Táv közben zenei aláfestéssel igyekeztünk átsegíteni a mentális fáradtságon a futókat. Ami az időeredményeket illeti, a hőség ellenére a legjobbak nem kímélték magukat. Célba futás után egyedi érmet adtunk. A 10 km-es táv első helyezettjét városunk polgármesterének, az 5 km-es táv leggyorsabb versenyzőjét pedig futóklubunk kupájával jutalmaztuk. A versenytávok korosztályonkénti, nemenkénti dobogós helyezettjei serleggel távoztak a megmérettetésről. A legjobb bősi versenyzőket is díjaztuk, a tombolában további nyereményeket is kisorsoltunk. Mindenkit üdítővel, frissítővel vártunk. Egy nívós verseny szolgáltatásai között kiemelt szerepe van a csipes időmérésnek. Így volt ez nálunk is. Köszönettel tartozunk városunk vezetésének, a helybeli Amadé László Alapiskola igazgatóságának, a bősi és a csallóköznádasdi önkéntes tűzoltóknak, az egészségügyi nővéreknek, a rendezvényt szponzorként támogató vállalkozóknak. Nem utolsósorban pedig a futóknak, akik jelenlétükkel megtiszteltek bennünket. Futócipőben búcsúztattuk a nyarat. Egy évtizedet zártunk. Jövőre újat kezdünk, folytatjuk versenysorozatunkat” – összegezte lapunknak a sportos nyárbúcsúztatót, vázolta fel a jövőképet Király Mátyás.

Krónika

10. Bősi Futás

Abszolút győztesek – nők 5 km: 1. Szabóné Szabó Viktória 22:58 (Fuss Rábaköz); 10 km: 1. Sass Diána 41:59 (Érd).

Férfiak 5 km: 1. Szabó László 18:28 (Nádszeg); 10 km: 1. Bíró Károly Róbert 39:57 (TMOTSE – Team Caroberto).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?