Čepelová bravúrja: legyőzte Serenát

ÖSSZEÁLLÍTÁSCharleston. A szlovák Jana Čepelová óriási meglepetésre 6:4, 6:4-re legyőzte a világelső, 17-szeres Grand Slam-győztes amerikai Serena Williamset a charlestoni női tenisztorna második fordulójában.

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Charleston. A szlovák Jana Čepelová óriási meglepetésre 6:4, 6:4-re legyőzte a világelső, 17-szeres Grand Slam-győztes amerikai Serena Williamset a charlestoni női tenisztorna második fordulójában. „Ez hihetetlen érzés, barátaim” – írta ki közösségi oldalára a 20 éves Čepelová nem sokkal a mérkőzés után.

A világranglistán 78. kassai származású teniszező elsöprően kezdett, 18 perc alatt 5:0-ra elhúzott. 32 éves riválisa azonban 5:4-re felzárkózott. „Akkor azt mondtam magamban, úgy kell játszanom, mint a kezdeti percekben. Ez sikerült, Serena hibázott, és meg tudtam nyerni a szettet. A második játszmában pedig még jobban teniszeztem. Azzal léptem pályára, hogy a végeredmény ne kétszer 6:0 legyen, aztán mégis megvertem a világelsőt” – lelkendezett Čepelová, aki edzője, a hosszabb tengerentúli tartózkodás után hazautazó Martin Zathurecký nélkül abszolválja a tornát. „Köszönöm Janette Husárovának, hogy segített az eddigiekben. A Serena elleni meccset követően ő is pályára lépett párosban, és a rendes bemelegítésre se maradt ideje miattam” – hálálkodott Čepelová.

A salakborításon 28 mérkőzés óta veretlen fiatalabbik Williams lány nem keresett kifogásokat. „Minden tiszteletem az ellenfelemé, nagyon jól játszott. Minden erejét beleadta a meccsbe, és valószínűleg a maximumát nyújtotta. A meccs előtt tényleg nem tudtam róla semmit. Nem volt különösebb gondom alkalmazkodni a salakhoz a miami kemény borítás után, a múltban ez már többször sikerült, szóval nincs kibúvóm” – mondta Serena.

Čepelová a negyedik szlovák női teniszező, aki legyőzte az aktuális világelsőt.

A szlovák játékos a harmadik fordulóban az orosz Jelena Vesznyinával találkozik. (TASR, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?