Čech: „Csak öt másodperc hiányzott”

<p>Prága. Hiába vezetett a rendes játékidőben, majd a hosszabbításban is az utolsó percig a Chelsea az európai labdarúgó Szuperkupa-meccsen, a Bayern München kétszer is egyenlített, a tizenegyespárbajban pedig 5:4-re nyert.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A prágai összecsapás nagy fordulatokat hozott, a Chelsea korán megszerezte a vezetést Torres fantasztikus kapásgóljával, a Bayern azonban a második félidő elején Ribéry pazar lövésével egyenlített, ezzel kiharcolta a hosszabbítást. A ráadásban a közben Ramires kiállítása miatt emberhátrányba került angolok Hazard révén hamar ismét a maguk javára fordították az állást, de az utolsó utáni pillanatban, a 122. percben Javi Martínez góljával ismét sikerült egyenlíteniük a németeknek, akik ezután a büntetőpárbajt is megnyerték. Tőlük senki nem hibázott, Mourinho együtteséből azonban a 20 éves Lukaku tizenegyesét kivédte Neuer.

„Egyértelműen a legjobb csapat vesztett. Csak ők eggyel több tizenegyest lőttek be – mondta a meccs után José Mourinho. – A legjobb csapat tíz emberrel játszott hosszú-hosszú időn keresztül. Európa bajnokával játszottunk, de mi voltunk a legjobbak. Csak arra van okunk, hogy büszkék legyünk, és higgyünk a jövőnkben. Csupán annyit mondok, hogy a legjobb csapat vesztett, és maradjunk ennyiben.”

Mourinho kritizálta Jonas Eriksson játékvezetőt, aki második sárgával kiállította Ramirest, miután a brazil szabálytalankodott Mario Götzével szemben: „A szabály az szabály, de van egy nagyon fontos szabály, amit a józan ész diktál, ez pedig a játék szenvedélye. Nem vagyok benne biztos, hogy a játékvezető imádja a labdarúgást, miután meghozta ezt a döntését. Ugyanakkor nem emlékszem ennél jobb Szuperkupa-meccsre, hacsak nem azokból az időkből, amikor még két összecsapás döntötte el a trófea sorsát.”

„Öt másodperc hiányzott a kupagyőzelemhez. Öt másodperc. Nagyon csalódottak vagyunk, fantasztikus meccsen rendkívül balszerencsésen buktunk el. A Bayern ellen tíz emberrel játszani nagyon nehéz, de még így is gólt tudtunk lőni” – szögezte le szomorúan Petr Čech, a londoniak kapusa, aki parádés védések sorozatát mutatta be.

Az ellenfelet irányító Josep Guardiola mindeközben a Bayern München győztes mentalitását magasztalta. „Elképesztő döntő volt. Nyertünk és nagyon boldogok vagyunk. A játékosaink személyisége egészen hihetetlen – nyilatkozta a katalán szakember. – Most már világossá vált, hogy miért nyert meg ez a csapat mindent az előző szezonban. Azért, mert ilyen erős karaktere van az együttesnek, és a játékosok ilyen mentalitással futballoznak, aminek nagyon örülök.”

Az UEFA által az előző idény legjobb európai játékosának megszavazott Ribéry góllal járult hozzá együttese Szuperkupa-diadalához, és a pénteki prágai mérkőzésen is a legjobb volt. „Valóban, nagyon boldog vagyok, a fellegekben jártam a monte-carlói kitüntetés után – mondta az Év játékosának megválasztott Ribéry. – Százhúsz percet játszottunk, majd volt egy tizenegyespárbajunk is, de nagyon boldog vagyok az egész csapat és az edzőnk miatt is. Ez nagyon különleges alkalom számára. Az ő rivalizálása Mourinhóval legendás, és a szerencse most a mi oldalunkra állt. Úgy gondolom, fontos neki, hogy elhódította az első trófeáját a Bayernnel. Mi megnyertünk mindent az előző szezonban, így Pep számára nem túl könnyű követni ezt az utat, és természetesen a csapat is érzi emiatt a nyomást, ami az edzőn még nagyobb. Nagyszerű tréner, kiváló munkát végez, és nagyon elégedettek vagyunk vele.” (ns, MTI, TASR)

A legjobb képek a prágai Szuperkupa-meccsről – a holnapi Focitippben!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?