Butirszkaja harmadszor

Lausanne. Tegnap pazar gálával befejeződött az idei műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokság. Pénteken késő este a jégtáncosok küzdöttek az érmekért, a győzelmet az Anyissina, Peizerat francia kettős szerezte meg a címvédő olasz Fusar-Poli, Margaglio duó előtt.

Butirszkaja látványos piruettjeTASR/AP-felvétel Lausanne. Tegnap pazar gálával befejeződött az idei műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokság. Pénteken késő este a jégtáncosok küzdöttek az érmekért, a győzelmet az Anyissina, Peizerat francia kettős szerezte meg a címvédő olasz Fusar-Poli, Margaglio duó előtt. Szombaton délután a hölgyek szabadkorcsolyázására került sor, a dobogó mindhárom fokára orosz versenyző állhatott, 1998 és 1999 után immár harmadszor a 30 éves világbajnok, Marija Butirszkaja diadalmaskodott, a tavalyi győztes Irina Szluckaja előtt. A magyar Sebestyén Júlia az erős mezőnyben a 10. helyen végzett, s így várhatóan ő utazik a február 8-án kezdődő Salt Lake City-i téli olimpiára. Ugyanis riválisa, Dorofejev Tamara csak a 23. lett. A hivatalos döntést a ma ülésező szakbizottság hozza meg Budapesten. Az előzetes válogatási elv az volt, hogy az élhet az egyetlen megszerzett kvótával az ötkarikás játékon, aki kettejük közül jobb helyezést ér el az Eb-n, de ezt még szentesíteni kell a tárgyalóasztal mellett. Sebestyén kűrje jól sikerült, négy triplát ugrott és a dupla Axellel sem volt gondja, mindez azonban nem jelentett előrelépési lehetőséget a rövid program után megszerzett 10. helyről.

A 23 esztendős szlovák Zuzana Babiaková tizenötödikként zárta a viadalt, tehát egy hellyel visszaesett a rövidprogramhoz képest.

Jégtáncban: 1. Anissina, Peizerat (francia) 2,2; 2. Fusar-Poli, Margaglio (olasz) 3,8; 3. Lobacseva, Averbuh (orosz) 6,0;...20. Gebora, Visontai (magyar) 24,2.

Nőknél: 1. Butirszkaja 3,0; 2. Szluckaja 3,2; 3. Volcskova (mindhárman oroszok) 5,0: ... 10. Sebestyén (magyar) 18,2; ... 15. Zuzana Babiaková (szlovák) 26,4; ... 23. Dorofejev (magyar) 39,8. (ie)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?