Bunyós meccs Királyfiakarcsán

Királyfiakarcsa. Gólokban, izgalmakban és fordulatokban bővelkedett a dunaszerdahelyi területi bajnokság 26. fordulójának nyitó mérkőzése, melyen a királyfiakarcsaik otthonában a nagylégiek helyzetkihasználásból jelesre vizsgáztak.

Szikrázó csata zajlott a királyfiakarcsaiak otthonában, ahol a nagylégiek pontot zsákmányoltakFogas Ferenc felvételeA tikkasztó hőség ellenére szombat délután már a kezdőrúgást követően magukhoz ragadták a kezdeményezést Horváth László játékosedző királyfiakarcsai védencei. A hidegzuhany mégis az ő nyakukba zúdult. A 12. percben a hazai tizenhatos előtt a nagylégiek visszaszereztek egy labdát, mely Krivosudský elé került. A vendégek tizenhármasa pedig habozás nélkül kilőtte a bal alsó sarkot. Továbbra is a Horváth-legénység kezdeményezett többet. Zdeno Jánoš nagylégi védencei szemmel láthatóan az ellentámadásokra és a karaterúgásokra rendezkedtek be. Nagy és Sárközi mozdulatait a nemrég véget ért pozsonyi karate Európa-bajnokságon többre értékelték volna… A hazaiak igyekezete a 21. percben hozta meg gyümölcsét. A csapatkapitány, Pollák cselezte be magát a tizenhatos előterébe, onnét jobbra Lelkes Tamáshoz passzolt, aki okosan a hosszú sarokba gurított. Öt perccel ké-sőbb már Andrássy, a nagylégiek kapusa parádézott, aki Hervay fejesét nagyszerű reflexszel ütötte szögletre. A 40. percben Hervayt indították a félpályáról, akit Kyrinovics vitt földre a büntetőterület határán. A játékvezető tizenegyest ítélt, Lelkes Tamás pedig higgadtan értékesítette a büntetőt. A játékrész csattanója a 44. percre maradt: Horváth Roland háttal a kapunak, vaktában „belevágott” egyet a labdába, ami a kétségbeesetten menteni próbáló Fenes Tamás fölött hullott a gólvonal mögé.

A második félidőre sem változott a forgatókönyv: a hazaiak támadtak, a vendégek pedig kontráztak. Pollák és Fekete góllal kecsegtető helyzetei kimaradtak, Lelkes Tamás végigcikázott a védelmen, lövése centiméterekkel elkerülte a kaput, Horváth László löketét pedig Andrássy védte. A végén Varga a levegőben lekönyökölte a hazaiak hatosát, Hervayt, aki válaszul belerúgott földön fekvő ellenfelébe. Varga egy sárgával megúszta tettét, Hervay viszont mehetett zuhanyozni. A nézők között közben elpattant a húr, de az eredmény már nem változott. A helyzeteit tökéletesen kihasználó vendégeknek sikerült a pontszerzés az utolsó erőtartalékait is mozgósító királyfiakar-csaiak elleni rangadón (kb)

KRÁĽ. KRAČANY–LEHNICE 2:2 (2:2). Gólok: Lelkes Tamás (21., 41., utóbbit 11-esből), ill. Krivosudský (12.), Horváth R. (44.). Sárga lap: Horváth L., Fekete Szabolcs, ill. Varga, Horváth R., Rigó Z. Piros lap: Hervay (Kráľ. Kračany). Játékvezető: Petrovits, 150 néző.

KRÁĽ. KRAČANY: Fenes T. – Sáfár, Lelkes L., Horváth László, Viszkocs (Fekete), Hervay, Pollák, Hodossy, Lelkes T., Horský (Fenes Z.), Csáder. (kb) LEHNICE: Andrássy–Kvasnovsky, Kyrinovics, Krafčik, Nagy (Rigó Z.), Rigó Zs. (Sárközi), Glončák, Csomor, Krivosudský, Varga, Horváth Roland.

EDZŐI VÉLEMÉNYEK

Horváth László (Kráľ. Kračany): „Paradox módon egy olyan mérkőzésen maradtunk győzelem nélkül, melyen az ellenfél csupán kétszer találta el a kapunkat. Hiába támadtuk végig a találkozót, játékunkból hiányzott az átütő erő, ráadásul megfelelő képességű tartalékokkal sem tudom felfrissíteni csapatomat. Gratulálok a nagylégieknek a pontszerzéshez.”

Zdeno Jánoš (Lehnice): „Kár, hogy a játékvezető nem bíráskodott olyan jól az első játékrészben, mint azt tette a másodikban. Mindent egybevetve elégedettnek kell lennünk az egy ponttal. Hátvédsorunk ismét megbízhatóan teljesített, elöl viszont hiányzott a minőség. Gólvágónk, Tóth Barnabás betegség miatt hagyta ki a mérkőzést.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?