Büntetőkkel tripláztak a Nádvágok a nyárasdi sportcsarnokban

ÁGH ISTVÁNNyárasd.

ÁGH ISTVÁN

Nyárasd. Harmadszor végeztek az élen a Nádvágók az egykori osztály- és játékostársak, barátok szervezésében zajló Kosár Dávid Emléktorna ötödik felvonásán.

Az autóbalesetben elhunyt fiatal labdarúgó tiszteletére rendezett teremfocitorna nyitómeccsét megelőzően Egri Iván méltatta Kosár Dávid életútját. Felfelé ívelő pályafutása elsősorban a DAC-hoz kötődött, de a derékba tört focistakarrier végén a nyárasdi csapat sikereiért is harcolt. Nem a véletlen műve, hogy a megmérettetést hagyományosan az új esztendő elején éppen a helybeli sportcsarnokban rendezik.

Ezúttal nyolc csapat (KD Team, Hommies, FC Valentinó, MABA Team, Nádvágók, Nyárasd, Vándor, Eperjes) csatázott az elsőségért.

A sok ismert, felsőbb osztályban játszó csallóközi alakulat mezében is meghatározó szerepet játszó futballistákból verbuválódott kollektívák előbb két csoportban körmérkőzéses rendszerben mérték össze a tudásukat. Az A csoportban az előző négy kiírás két győztesének összecsapása a Nádvágók 2:1-s sikerével fejeződött be. Ez követően a győztesek szárnyaltak, a döntőig minden párharcukat megnyerték. A B csoportban a KD Team játszotta a prímet, s az elődöntőket követő fináléban a megmérettetés két legeredményesebb együttese csapott össze. „Az izgalmakban bővelkedő finálét kapusbravúrok színesítették. Lipovszky Iván (Nádvágók) és Csánó László (KD Team) sokáig emlékezetes teljesítménnyel került a figyelem fókuszába. Nagy fejtörést okozott annak eldöntése, hogy melyiküket jutalmazzuk a legjobb kapusnak járó különdíjjal. A két veretlen csapat erőpróbája rendes játékidőben 1:1-s döntetlennel fejeződött be. Végül a Nádvágók büntetőkkel diadalmaskodtak 3:2 arányban. Nekem úgy tűnt, hogy a KD Team futballistái a végére elfáradtak. Sokat nyomott a latban, hogy csupán egy cserejátékossal rendelkeztek” – értékelte a mindent eldöntő viadalt Ravasz Tibor, a tornaszervezők szóvivője.

A rendezők az erőpróba három legeredményesebb csapatát serleggel, a kollektívákat oklevéllel, a torna legjobb góllövőjét, Bajnok Attilát (Nádvágók, 6 gól) és kapusát, Csánó Lászlót (KD Team) különdíjjal jutalmazták. A díjakat Kosár Dávid szülei adták át a legjobbaknak. „Köszönet illeti a helybeli sportszervezetet, mely bérmentve bocsátotta rendelkezésünkre a sportcsarnokot, a játékosokat, akik tudásukat megvillantva emlékeznek Dávidra, a sok futballkedvelőt, akik a nézőtérről buzdították őket. Társaimmal hagyományt teremtettünk, természetesen tornasorozatunk jövőre újabb felvonással folytatódik” – vázolta fel a jövőképet Ravasz Tibor.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?