Büntetők után búcsúzott az STK a Slovan ellen (FOTÓK)

STK.Slovan.2023

A somorjaiak labdarúgócsapata remek játékot produkálva 90 perc után 1:1-et ért el a Slovan ellen a Slovnaft Cup negyeddöntőjében, majd büntetőkkel alulmaradt a pozsonyi csapattal szemben, így nem jutott be a négy közé.

A somorjaiak kezdőcsapatából kisebb meglepetésre kikerült Nagy Péter, de Juraj Ančic vezetőedző a többi poszton nem húzott váratlant. Az STK keretébe csak somorjai játékosokat nevezhetett a tréner, a Slovnaft Cupban ugyanis a bajnokság szabályaival ellentétben nem szerepelhetnek a DAC-ból érkezett játékosok. Vladimír Weiss vezetőedző alaposan felforgatta a Slovan kezdőcsapatát: Medveděv, Barszegjan és De Marco kivételével elsősorban a tartalékoknak szavazott bizalmat. A tréner valószínűleg már a hétvégi, nagyszombatiak elleni bajnoki rangadót tartotta szem előtt a döntésénél. Meglepetésre azonban ott volt a Slovan kezdőjében a magyar Holman Dávid, aki az átigazolási időszak utolsó napjaiban nagyon közel járt a Vasasba igazoláshoz, de végül maradt Pozsonyban.

Nagyon bátran kezdte a mérkőzést a somorjai csapat, a 2. percben Csóka Bálintnak egyetlen lépés hiányzott, hogy elérje a labdát és maga törhessen kapura, majd Lukáš Szabó cselezte túl magát ígéretes helyzetben. A 4. percben Szolgai Máté is jelentkezett egy lövéssel – a Slovan tehát egyértelműen átaludta a kezdést. A 7. percben teljesen megérdemelten került előnybe az STK, Lukáš Szabó túl sok teret kapott, majd húsz méterről védhetetlenül tüzelt – 1:0.

A Slovan kispadján Weiss a 10. percben, De Marco könnyen eladott labdájánál kelt ki magából először, nem véletlenül: csapata gyakorlatilag nem találkozott a labdával a mérkőzés elején. A játék képéről mindent elmondott, hogy a somorjaiak kapusa, Gyurákovics Erik a 14. percben érintkezett először a labdával, és akkor sem védenie kellett. A Slovan első kapura lövése Holman nevéhez fűződött a 18. percben, de Gyurákovicsnak nem volt szüksége bravúrra. A 25. percben Szabó a Slovan-szurkolók magyargyalázása közepette tesztelte a vendégek kapusát, a túloldalon pedig először került ziccerbe a pozsonyi csapat, de Adler pontatlan volt.

A félidő hátralevő részében folytatta egyszerű, tetszetős játékát az STK, a Slovan nem tudta átvenni az irányítást. Ennek fényében szinte a semmiből egyenlített a vendégcsapat, a 41. percben Barszegjanra senki sem lépett ki időben, és az örmény kilőtte a hosszú sarkot – 1:1.

Galéria

A szünetben Weiss meglepetésre nem cserélt, Ančicnak pedig nem volt oka rá. A pozsonyiak valamelyest összeszedettebben kezdték a második játékrészt, az azonban nem mondható, hogy játékuk sokat javult volna. Lichý ugyan megtornáztatta Gyurákovicsot, de a játék összességében kiegyenlített volt, a somorjai Nagy Péter beküldésével pedig mintha egy fokkal még stabilabbá vált volna az STK középpályája. A 64. percben az ex-DAC-os Sharani egyedül törhetetett kapura, de Gyurákovics kifogott rajta. Egy perccel később a másik oldalon megismétlődött a szituáció, de Bahi is ziccert rontott.

Az 1484 néző a 69. percben egy újabb somorjai ziccert láthatott, a mérkőzés teljesen nyitott, élvezetes volt.

Az utolsó tizenöt percre fordulva sem jött el a nagy esélyes Slovan nyomása, míg az STK továbbra is fókuszáltan játszott és úgy tűnt, nem feltétlenül akarja a büntetőkre hagyni a döntést. A 85. perc környékén már rákapcsolt a pozsonyi csapat, helyzet mégis a túloldalon volt.

Végül a büntetőkre maradt a döntés, amire a somorjaiak kapust cseréltek. Horváth Attila érkezett, aki Csavrics büntetőjét rögtön kifogta, de Bahi hibája miatt két kör után egyenlő volt az állás. A harmadik körben senki sem hibázott, a negyedikben viszont Szabó kihagyta a maga büntetőjét. Az ötödik párosból Szolgai Máté után Weiss sem hibázott, így a Slovan jutott a négy közé.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?