Bukor kétszer hatodik

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉSLignano Sabbiadoro/Galánta. Egy hónappal ragyogó junior vb-szereplése után Bukor Ádám a felnőttek kontinensviadalán is kipróbálta magát.

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

Lignano Sabbiadoro/Galánta. Egy hónappal ragyogó junior vb-szereplése után Bukor Ádám a felnőttek kontinensviadalán is kipróbálta magát. Két számban indult az olaszországi Lignano Sabbiadoróban rendezett uszonyos úszó és búvárúszó Európa-bajnokságon, s felszíni úszásban mind 400 méteren (3:05,91), mind a 800 méteren (6:30,96) a hatodik helyen csapott célba. Tegyük hozzá, ő volt a mezőny legfiatalabb indulója, s a dobogósok világcsúcsokat javítottak. „Ádám számára a chaniai junior vb volt az idei csúcs. Ott világbajnok és kétszeres vb-ezüstérmes lett. Egy hónapig lehetetlen ezt a formát tartani, ezért olyan céllal mentünk ki az Eb-re, hogy fiam és védencem tapasztalatot szerezzen, s kipróbáljuk, mire képes nyugodt körülmények között, mikor nem terheli az esélyesség terhe – mondta az előzményekről Jakoda Tibor edző. – Egyik számban sem úszta élete legjobb idejét, de nem ez volt a lényeg. Hanem az, hogy reggel annyira gyors legyen, s bejusson a döntőbe, ahol este még javítson ezen az időeredményen. Ezt maradéktalanul teljesítette. Tisztességesen helytállt, megmutatta, hogy a feltörekvő új nemzedék erőssége. Egykori példaképeivel is felvette a versenyt, s néhányukat le is győzte.”

Bukor Ádám azt állítja: remekül zárta a versenyidényt, nagyon örül annak, hogy indulhatott a felnőtt világnagyságok között. „Négyszázon csak jó hajrámnak köszönhetem, hogy döntőbe kerültem, de sikerült. Ott azonban a nyolcas pályán úszva sok bajom volt a mellettem tempózó orosz junior világbajnok keltette hullámokkal, de így is hatodik lettem a kimerítő napon. Nyolcszázon a döntőben két csillag között úsztam a kettes pályán, ott is hullámokba kerültem, az utolsó ötvenen azonban rákapcsoltam, és itt is meglett a hatodik hely. Most már jöhet a várva várt szünidő.” (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?