Brückner a kiszemelt

Pozsony. A várakozással ellentétben, tegnap sem tudtuk meg, hogy ki lesz a szlovák nemzeti együttes vezetőedzője. A szövetség vezérkara egyöntetűen Karel Brückner mellett szavazott, azonban a 62 esztendős szakember még nem adott végleges választ, mert nagy eséllyel pályázik a cseh labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjára is.

František Laurinec elnök elmondta, azért döntöttek külföldi edző mellett, mert az eddigi Európa-bajnoki és világbajnoki selejtezőkön a legismertebb szlovák trénerek irányításával (Jozef Vengloš, Jozef Jankech, Jozef Adamec) rendre elbukott az együttes. Mivel a Brückner vezette cseh utánpótlás együttes kijutott a májusi kontinensviadalra, úgy tervezték: a tapasztalt mester júniustól veszi át a gárdát. Addig segítője – valószínűleg Dušan Radolský – helyettesítené. A második asszisztens szerepét pedig a 21 éven aluli csapat szakvezetője töltené be.

„Karel Brücknerrel szinte már mindenben megegyeztünk, de azóta változtak a dolgok, meg kell várnunk, hogy ki lesz Jozef Chovanec utódja. Ugyanis jelenleg a tapasztalt szakember tűnik az első számú jelöltnek (Jozef Jarabinský a második – szerk. megj.). Egyébként, a legújabb hírek szerint a cseh szövetségnek esze ágában sincs felbontani az edző június végéig szóló szerződését. Bízom benne, hogy hamarosan pont kerül az ügy végére” – jelentette ki Laurinec.

Megtudtuk, további trénerekkel is tárgyalt a vezérkar, s ha Brückner nemet mond, hazai szakember (Radolský? Pecze? Bubenko) ül a kispadra. Azt ígérték, gyors döntés lesz, mert már készülnek a pótmegoldásra. Továbbra is titkolóznak a végrehajtó biztottság tagjai, a szövetség elnöke szájából Brücknerén kívül egyetlen név sem hangzott el... František Laurinec ezt azzal magyarázta, hogy a trénerek és egyesületeik kérték, ne hozza nyilvánosságra, kik szerepelnek a jelöltek között. Később csupán annyit árult el: Dušan Uhrin egy hete nemet mondott az ajánlatra. Ladislav Jurkemikot, az őszi bajnok zsolnai együttes edzőjét szemelték ki az utánpótlás válogatott élére, azonban nyárig megállapodás köti a klubjához. Ha nem sikerül egyességre jutniuk az MŠK és a szövetség illetékeseinek, elképzelhető, hogy mást neveznek ki...

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?