Brit ütközet Glasgow-ban

Nyolc mérkőzéssel folytatódik ma a labdarúgó Bajnokok Ligája: a harmadik forduló második napján több rangadóra is sor kerül. A magyar szurkolók figyelme valószínűleg ismét Stuttgartra irányul, hiszen a Manchester United három héttel ezelőtti legyőzése után a VfB újabb nagy lépést tehet a legjobb 16 közé kerülés felé, remélhetőleg újra Szabics Imre főszereplésével.

A magyar válogatott csatára az angolok ellen mesteri góllal, majd Kevin Kurányinak adott gólpasszával segítette csapatát, s szombaton a Werder Bremen elleni bajnoki rangadón is eredményes volt. Az esélyesség terhe nyomaszthatja ugyan az idei szezon egyik legkellemesebb meglepetését okozó stuttgartiakat, de Felix Magath vezetőedző nyilván erre is felkészíti együttesét a görögök ellen.

A brit rangadón (Rangers–MU) is nagy kérdések dőlhetnek el, hiszen a németországi botlás után újabb kudarcot már nem engedhet meg magának a Manchester United. ĺgy a Glasgow Rangers abban sem bízhat, hogy a skót Sir Alex Ferguson „irgalmas” lesz honfitársaihoz, az angolok sikeredzője csak a három pont megszerzését tartja megfelelőnek. Ennek begyűjtése azonban cseppet sem lesz könnyű a világ egyik legforróbb hangulatú stadionjában, az Ibrox Parkban.

A francia kikötővárosban óriási csatára van kilátás a második hely megszerzése szempontjából kulcsfontosságú mérkőzésen (Mar-seille–Porto). Az O.M. hazai pályán bárkit legyőz-het, még a tavalyi szezonban UEFA Kupa-győztes Portót is, főként, ha a BL-ben már négygólos Didier Drogba ismét jó formában futballozik majd.

A Santiago Bernabeu-stadionban (Real–Partizan) valószínűleg gálaelőadást láthatnak majd a szurkolók, a Lothar Matthäus által irányított belgrádiak legfőbb célja a kiütéses vereség elkerülése lehet.

Az előző körben hazai pályán botló két sztárcsapat találkozója (Chel-sea–Lazio) több szempontból is pikánsnak ígérkezik. A Chelsea kispadján ugyanis az olasz Claudio Ranieri ül, a kapuban pedig honfitársa, Carlo Cudicini igyekszik „lehúzni a rolót”. Ez szombaton nem jött össze, az Arsenal elleni Premier League-rangadót ugyanis éppen a hálóőr kapitális bakija döntötte el, vagyis a főpróba nem sikerült. Ugyanez elmondható a Lazióról is, noha Roberto Mancini együttese mindent megtett vasárnap este a Giuseppe Meazza stadionban, a BL-címvédő AC Milan ellen 1:0 arányban mégis alulmaradt.

Prágában (Sparta–Besiktas) szintén nagy csata várható, amelynek győztese – a londoni eredmény függvényében – átmenetileg akár a továbbjutást érő második helyre is felkapaszkodhat. Sőt, ha a Stamford Bridge-en döntetlen születik, akkor gy#zelmük esetén a törökök ugranak az élre... A Sparta reményeit növeli, hogy a Besiktas ezúttal nélkülözni fogja legjobbját, Ilhan Mansizt, aki három hete piros lapot kapott a Chelsea ellen, s ezért nem léphet majd pályára ma este.

Az Amsterdam ArenA-ban az Ajaxnak győznie kell ahhoz, hogy lerázza üldözőit, döntetlen vagy Celta-siker esetén ugyanis a spanyolok kerülnének lépéselőnybe. A roppant tehetséges fiatalokból álló holland csapat azonban már a legutóbbi sorozatban sem ijedt meg a riválisoktól, így most is esélyes.

Az AC Milan hazai pályán egyértelmű favorit a Bruges ellen, óriási meglepetés lenne, ha nem gyűjtené be a három pontot. A milánói elitcsapat hetek óta remekel, sorra nyerte meg a rangadókat (például az Internazionale és a Lazio ellen).

A MAI MŰSOR (20.45)

E-CSOPORT: Glasgow Rangers– Manchester Utd, Stuttgart–Panathinaikosz.

1. G. Rangers 2 1 1 0 3:2 4

2. Manchester U. 2 1 0 1 6:2 3

3. Stuttgart 2 1 0 1 3:3 3

4. Panathinaikosz 2 0 1 1 1:6 1

F-CSOPORT: Marseille–Porto, Real Madrid–Partizan Beograd.

1. Real Madrid 2 2 0 0 7:3 6

2. Marseille 2 1 0 1 5:4 3

3. Porto 2 0 1 1 2:4 1

4. Partizan 2 0 1 1 1:4 1

G-CSOPORT: Chelsea–Lazio, Sparta–Besiktas.

1. Lazio 2 1 1 0 4:2 4

2. Besiktas 2 1 0 1 2:2 3

3. Chelsea 2 1 0 1 1:2 3

4. Sparta 2 0 1 1 2:3 1

H-CSOPORT: Ajax–Vigo, Milan–FC Bruges.

1. AC Milan 2 1 1 0 1:0 4

2. Ajax 2 1 0 1 2:1 3

3. Vigo 2 0 2 0 1:1 2

4. FC Bruges 2 0 1 1 1:3 1

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?