Sport

Brit és török uralom Somorján

Somorja | Nagy-Britannia lett a somorjai mezeifutó-Eb legeredményesebb országa, mindkét egyéni felnőtt kategóriában török győzelem született.
Bőd Titanilla

2017. december 10. 18:46

Merah Bahta, Yasemin Can és Caroline Bjerkeli Grovdal - TASR/AP-felvétel

A csölösztői x-bionic sphere központban rendezett Európa-bajnokságon a britek összesen kilenc érmet, öt aranyat és négy bronzot szereztek, őket az éremtáblázaton a törökök követték, három arannyal, egy ezüsttel és három bronzzal.
A nőknél a tavalyi évhez hasonlóan a török Yasemin Can győzött, ezzel a második női versenyző lett, aki meg tudta védeni a címét az Eb-k történetében az ír Fionnuala McCormack-Britton után (aki egyébként szintén ott volt a mezőnyben, és 15. kontinensviadalán a 12. helyen végzett). A kenyai származású Can (eredeti neve Vivian Jemutai) ma ünnepli 21. születésnapját, az aranyéremmel tette még szebbé az alkalmat.


A férfiaknál is folytatódott a török uralom, immár sorozatban negyedszer nyerte török versenyző az Európa-bajnokságot. Kigen Kaan Özbilen (aki szintén Kenyából honosított futó, eredeti neve Mike Kigen) második alkalommal indult kontinensviadalon, tavaly a 10. volt. A címvédő Aras Kaya csak a 9. helyen zárt.


A hazai versenyzők közül a 23 éven aluli nők között induló Lucia Janečková érte el a legjobb helyezést, 57. lett).
Az Eb-k történetében először megrendezett vegyes váltót a brit kvartett nyerte, a második helyen – mindössze egy másodperccel lemaradva! – a csehek zártak, akiknek utolsó emberük az a Jakub Holuša volt, aki két évvel ezelőtt fedett pályás Európa-bajnok volt 1500 méteren. A szlovákok az utolsó, 11. helyen zárták ezt a számot. 

Önnek ajánljuk

Mistrík örül, hogy Menyhárt is őt támogatja

Halálos áldozata van Nyitrán az influenzának

Az Új Szó szerdai mellékletében: Hogyan válasszunk középiskolát?

Külföldön már háromszor nyert

Az elégedetlen gazdák bevonultak Pozsonyba

A kilencvenkettesek nagy dobása

Legfrissebb galériák
Olvasta már?