Brazília hetedszer

Lima. Brazília nyerte a labdarúgó Copa Americát, miután a döntőben tizenegyes rúgásokkal jobbnak bizonyult Argentínánál. A selecao hetedik alkalommal hódította el a trófeát, így meghiúsult az argentinok azon terve, hogy egyedüli csúcstartók legyenek.

Minden eldőlt. Brazil öröm a Copa Americán.Reuters-felvételLima. Brazília nyerte a labdarúgó Copa Americát, miután a döntőben tizenegyes rúgásokkal jobbnak bizonyult Argentínánál. A selecao hetedik alkalommal hódította el a trófeát, így meghiúsult az argentinok azon terve, hogy egyedüli csúcstartók legyenek. A vesztesek továbbra is az uruguayiakkal közösen tartják a rekordot (14-14 elsőség). A mérkőzésen a sérült Saviola nélkül felálló argentinok kétszer is vezettek, de a brazilok nem adták fel, mindkétszer egyenlítettek. Hosszabbítás nem volt, rögtön a büntetők kerültek sorra: az első két argentin, D’Alessandro és Heinze hibázott, míg a brazilok magabiztosan céloztak, így már a negyedik pár után megszületett a győztes.

BRAZĺLIA–ARGENTĺNA 2:2 (1:1), tizenegyesekkel: 4:2. Góllövők: Luisao (45.), Adriano (93.), illetve Kily Gonzalez (21., 11-esből), Delgado (88.).

Brazília: Julio Cesar–Maicon, Luisao (82. Cris), Juan, Gustavo Nery– Renato, Kleberson (55. Diego), Alex (63. Felipe), Edu–Luis Fabiano, Adriano.

Argentína: Abbondanzieri–Coloccini, Ayala, Heinze–Zanetti, Mascherano, Sorin–L. Gonzalez (75. D’Alessandro)–Rosales (64. C. Delgado), Tevez (92. Quiroga), K. Gonzalez.

Kórházba kellett szállítani a brazil válogatott védőjét, Luisaót, aki egy összecsapásnál összefejelt az argentin Ayalával. A Benfica védője kisebb agyrázkódást szenvedett, ám másnap saját felelősségére kiengedték a kórházból.

Piszár oroszlánrészt vállalt a sikerből

Piszár József mindkét találatból oroszlánrészt vállalt, egy góllal és egy gólpasszal a mérkőzés legjobbja lett. A gömöri csapatkapitány így látta a rózsahegyiek elleni 90 percet (2:0): „Öt év után nagyszerű érzés volt újra az élvonalban pályára lépni, főleg úgy, hogy mindjárt az első meccset meg is tudtuk nyerni. Ez lendületet adhat a csapatnak, önbizalmat meríthetünk belőle, s ez a siker alapja. Az első gól begyakorolt figurából született, ha Maruniak megnyeri a fejpárbajt, mindig engem keres a labdával. Sajnálom, hogy a másik két helyzetem kimaradt, fantasztikus lett volna mesterhármassal kezdeni. Igyekszem viszont már a következő meccsen, Trencsénben kiköszörülni a csorbát. Nem szeretnénk üres kézzel hazatérni, legalább egy pontért utazunk a Vág partjára.” (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?