Botrányos játékvezetés

Pozsony. Hiába nyújtották legjobb tavaszi teljesítményüket a bacsfaiak, a Rapid otthonában ez a döntetlenhez sem volt elég. Nem is lehetett. „Játszhatunk mi bárhogy, ha a játékvezető nem enged bennünket nyerni” – sommázta véleményét a találkozó után Miroslav Mentel, a csallóköziek edzője.

Pozsony. Hiába nyújtották legjobb tavaszi teljesítményüket a bacsfaiak, a Rapid otthonában ez a döntetlenhez sem volt elég. Nem is lehetett. „Játszhatunk mi bárhogy, ha a játékvezető nem enged bennünket nyerni” – sommázta véleményét a találkozó után Miroslav Mentel, a csallóköziek edzője.

RAPID–BÁČ 2:1 (2:1), gólszerzők: Stacho (11., 20.), ill. Filo (29.). Játékvezető: Šimon, 520 né-ző. A bacsfaiak összeállítása: Kostoláni–Mikulec, Puchner, Albert T., Gonos (28. Füzik)–Szíjjártó (81. Erös), Sviečka, Pukalovič, Maťaš– Nagy T. (46. Plichta), Filo.

A bacsfaiak álmosan kezdtek, és mire eszméltek, már 0:2 volt az állás. A 11. percben Veselý fordult le Puchnerről, beadását Timko még nem érte el, érkezett viszont a hoszszú saroknál Stacho, és közelről, belsővel a kapuba pofozta a labdát. A 20. percben ismét védelmi hiba előzte meg a pozsonyi gólt, Stachonak tíz méterről már csak a sarokba kellett helyeznie. Az első félóra végére felébredtek a vendégek, és Maťaš átadása után Filo a kimozduló kapus mellett lőtt a hálóba: 2:1. Szünet után egy megújult bacsfai csapat futott ki a pályára, lendületes, gyors játékukkal beszorították a Rapidot, futószalagon gyártva a helyzeteket (Puchner fejesénél Lojdl a gólvonalon mentett). A levegőben lógott az egyenlítő gól, s mintha Šimon játékvezető is ettől tartott volna, mert három büntetőt nem ítélt meg a csallóköziek javára. A 69. percben például Pukalovič indította Szíjjártót, aki egy csellel elfektette a védőt, egy másik csellel becsapta a kapust is, s már csak az üres kapu tátongott előtte, amikor szinte letaglózták. A bíró széttárt karokkal mutatta: mehet tovább, uraim, itt senkihez hozzá nem értek. A 81. percben pedig, miután a bacsfai Mikulec a 16-os vonalán a meccs talán legelegánsabb mozdulatával szerelte Timkót, szemrebbenés nélkül a tizenegyespontra mutatott. Kostoláni azonban kivédte Végh büntetőjét, majd egy bravúros visszavetődéssel hárította az ismétlést is. S mivel az utolsó bacsfai rohamok sem hozták meg az egyenlítést, maradt a hazai győzelem. Még a Rapid drukkerei is elismerték: némi bírói segédlettel. (jgj)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?