Botrányos bíráskodás a pomléi stadionban

Pontosztozkodással ért véget a II. labdarúgóliga nyugati csoportjának 18. fordulójában a tabellaszomszéd somorjaiak és vágújhelyiek szikrázó összecsapása.

Pontosztozkodással ért véget a II. labdarúgóliga nyugati csoportjának 18. fordulójában a tabellaszomszéd somorjaiak és vágújhelyiek szikrázó összecsapása. Az 1:1-es eredményt hozó idényzáró találkozón Ján Valášek hamisan fújta a sípot.

A vendégek kezdték jobban a mérkőzést, tíz perc alatt öt szögletet rúghattak a bágyadtan kocogó, sok könnyű labdát elveszítő vendéglátók ellen. Az első gólhelyzet a 18. percben mégis Peterson előtt adódott, aki az ötösről ajtó-ablak helyzetben valósággal eltörte Lucas kiváló labdáját, amely így nem a kapuban landolt, hanem az alapvonalon vánszorgott ki. Fehér Antal, a szlovákiai magyar újságírók válogatottjának egykori kapusa keserűen jegyezte meg: „Ilyen helyzetet a nagymamám két teli táskával a kezében is belőtt volna!” Két perccel később a halvány teljesítményt nyújtó Čemba újabb rossz passzal kínálta meg ellenfeleit. Šebek nem lepődött meg, hanem elviharzott a bal szélen, éles beadását pedig Rapavý bevarrta – 0:1. Ezután jóval nagyobb sebességre kapcsoltak a somorjaiak, akik egyre veszélyesebb támadásokat vezettek. A 33. percben Lucas parádés cseleivel a négy égtáj felé küldte a vágújhelyi védőket, és a tizenhatosról kilőtte a jobb alsó sarkot –1:1.

Röviddel ezután a szélvészgyors brazil csatár ismét beültette a hintába a Vág-partiakat, de amikor lőni akart, az egyikük hátulról fellökte. Általános felzúdulásra a játékvezető továbbot intett. Ezzel tulajdonképpen véget is ért a sportszerű játék, mert a gyászvitézzé előlépett Ján Valášek alighanem úgy döntött, hogy a somorjaiak nem nyerhetnek ezen, az első hat hely megszerzése szempontjából fontos találkozón.

Egyébként a zsolnai spori nem először füttyögött részrehajlóan egy csallóközi csapat ellen: augusztus 20-án Nagymihályban a dunaszerdahelyieket fosztotta meg ugyancsak két ponttól, mert a Michalovce–DAC (1:0) Fortuna ligás találkozón egyértelműen szabálytalan gólt adott meg, amiért a játékvezetői testület három hétre eltiltotta. Mégsem okult ebből az esetből, hiszen a pomléi stadionban is botrányosan ítélkezett. Véleményes eseteknél rendre a vendégek javára ítélt, több durva belemenésük és látványos időhúzásuk felett is gátlástalanul szemet hunyt. Részrehajló bíráskodására a hajrában tette fel a koronát, amikor kétperces hosszabbítást jelzett. A 91. percben egy kirívó belemenés miatt kénytelen-kelletlen szabadrúgást ítélt a somorjaiak javára, akik azonban már nem rúghattak labdába, mert gyorsan lefújta a mérkőzést. Csutora Norbert, a hazaiak tisztségviselője felháborodva közölte: panasszal fordulnak az illetékes bizottsághoz, amely ugyan az eredményt nem változtathatja meg, de talán határozott lépéseket tesz annak érdekében, hogy tavasszal kizárólag a pályákon dőljön el, melyik hat nyugat-szlovákiai csapat jut be a jövőre is II. ligás tagságot szavatoló rájátszásba.

Mike Keeney, a kék-fehérek edzője nekikeseredve tette hozzá: „Ismét olyan összecsapást láthattunk, amelyen az ellenfél játékosai többször rúgtak belénk, mint a labdába, a bíró pedig hagyta. Sajnos, több játékvezető szakmai felkészültsége messze elmarad az élvonal által megkövetelt szinttől, ami a szlovákiai labdarúgás egyik rákfenéje.” Tehetetlen dühét valamiképp a törzsszurkolók enyhítették, akik vastapssal köszöntötték az őszi idényben tisztességgel helytálló kedvenceiket.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?