Bombameglepetés: kizuhantak a spanyolok

Rio de Janeiro |

<p>Két meccsen egy gólt lőttek, tizenegyesből, és hetet kaptak. A spanyolok hat éve nem szenvedtek vereséget egymás után két meccsen, most igen. A korábban félelmetes, verhetetlen címvédő csomagol.&nbsp;</p>

Hihetetlen. A spanyol válogatott, mely 2008 óta uralta a világ futballját, már a csoportkört sem élte túl a világbajnokságon. Hat éve Európa-bajnokságot nyertek, négy éve világbajnokok lettek, két megvédték Eb-címüket. Hat éve nem kaptak ki egymás után két meccsen, stílusukra évekig senki sem talált ellenszert. Most két meccsből kettőt buktat, s függetlenül az ausztrálok elleni utolsó mérkőzésük eredményétől, már kiestek.

A spanyoloknak a hollandoktól elszenvedett megsemmisítő vereségük után nem volt szabad kikapniuk, sőt, ha azt akarták, hogy kezükben legyen a továbbjutásuk, meg kellett verniük Chilét. A mérkőzés képe viszont egyáltalán nem így festett. A sok átadást rontó, ötlettelenül játszó spanyolok először a 20. percben kapituláltak Vargas találata után. A címvédő két perccel az első félidő vége előtt kapta a kegyelemdöfést. Sánchez szabadrúgását Casillas röviden, középre ütötte ki. Aránguiz levette a labdát és spiccel a kapu bal oldalába lőtt. Aránguiz találatával a chileiek már 2-0-ra vezettek, ezzel – hasonlóan a hollandokhoz – hat pontjuk volt abban a pillanatban, a spanyoloknak pedig egy sem.

A játék képe a második félidőben sem változott. A spanyolok ötlettelenül támadtak, sokszor rosszul passzoltak, nem tudták állandóan nyomás alatt tartani ellenfelüket. Busquets nagy helyzetben hibázott, az utolsó utáni percben pedig Ramos közeli lövését védte a chilei kapus.

Az eredmény azt jelenti, hogy Hollandia és Chile jut tovább a B csoportból, a harmadik fordulóban, az egymás elleni meccsükön dől el, ki megy tovább az első helyről. A hollandoknak a jobb gólarány miatt a döntetlen is elég a csoportelsőséghez.

A spanyolok úgy jártak, mint a franciák 2002-ben és az olaszok 2010-ben. Címvédőként a csoportkörben kiestek. A franciák és az olaszok akkor még meccset sem nyertek, a spanyoloknak még lesz egy próbálkozásuk.

EREDMÉNY:

B csoport, 2. forduló: Chile-Spanyolország 2-0 (2-0)

74 ezer néző, v.: Mark Geiger (amerikai)
gólszerzők: Vargas (20.), Aránguiz (43.)
sárga lap: Vidal (26.), Mena (61.), illetve Xabi Alonso (41.)

Spanyolország:

Iker Casillas - César Azpilicueta, Sergio Ramos, Javi Martínez, Jordi Alba - Xabi Alonso (Koke, a szünetben), Sergio Busquets - David Silva, Andrés Iniesta, Pedro (Santi Cazorla, 76.) - Diego Costa (Fernando Torres, 64.)

Chile:

Claudio Bravo - Mauricio Isla, Gary Medel, Gonzalo Jara, Eugenio Mena - Charles Aránguiz (Felipe Gutiérrez, 64.), Marcelo Diaz, Francisco Silva, Arturo Vidal (Carlos Carmona, 88.) - Alexis Sánchez, Eduardo Vargas (Jorge Valdivia, 85.) 

(MSz, MTI)

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"152257","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?