BL: újabb fordításra készül az AS Monaco

<p>Az Atlético Madrid&ndash;Bayer Leverkusen és az AS Monaco&ndash; Manchester City párharcok visszavágóival zárul ma a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntője.</p>

A Monaco és a Manchester City az odavágók talán leglátványosabb összecsapását vívta: az Etihad Stadionban mindkét együttes abszolút nyíltsisakos támadófutballt felvállalva 5:3-as hazai győzelemmel zárult mérkőzésen kápráztatta el a szurkolókat. A francia együttes nagy lehetőséget szalasztott el a szigetországban, hiszen kétszer is vezetett, 11-est is hibázott, majd az utolsó húsz percben három gólt kapott, amivel összesítésben nehéz helyzetbe került.

Ugyanakkor a hercegségbeliek számára nem ismeretlen ez a helyzet, a BL selejtezőjében a harmadik, majd a negyedik fordulóban is idegenbeli vereség után harcolták ki a továbbjutást, előbb a Fenerbahce (1:2 után 3:1), majd a Villarreal ellen (1:2 után 1:0). Most azonban két gól a hátránya a csapatnak, amely ekkora differencia után hatból csak egyszer jutott tovább, a 2003/04-es szezon negyeddöntőjében a Real Madriddal szemben (2:4 után 3:1), akkor később döntőt is játszott.

„Az első mérkőzésen olyan nagycsapatokhoz hasonló játékkal nyertünk, mint a Barcelona, a Real Madrid vagy a Bayern München. Egyelőre nem álmodhatunk semmiről, hiszen még hátravan a visszavágó, de azt gondolom, ha a szurkolóinkat kérdezik, akkor ők hisznek a sikerben” – nyilatkozta Yaya Touré, a Manchester City elefántcsontparti középpályása. „Kiváló csapatunk van, ezt szeretnénk megmutatni egész Európának” – mondta a Monaco brazil középpályása, Fabinho.

Az Atlético Madrid továbbjutása a Leverkusen ellen (4:2) szinte biztosra vehető, hiszen a BL történetében csak két olyan párharc volt, amelyet hazai veresége után tudott megfordítani egy gárda: az 1995/96-os idényben az Ajax a Panathinaikosz ellen (0:1 után 3:0), valamint a 2010/11-es szezonban az Internazionale a Bayern München ellen (0:1 után 3:2) vitte véghez ezt a bravúrt. A két csapat tavaly a sorozat ugyanezen szakaszában találkozott egymással, akkor mindkét találkozót 1:0-ra a hazai csapat nyerte, s Madridban végül 11-esekkel jutott tovább a spanyol gárda.

Szintén az Atlético mellett szól, hogy a klub történetének mind a 20 olyan európai kupapárharcából továbbjutott, amelynek idegenben nyerte az első felvonását, ráadásul legutóbbi 33 hazai nemzetközi tétmeccséből csak kettőt veszített el a Vicente Calderón Stadionban. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?