BL - a Manchester United visszavághat a Barcelonának

Manchester |

<p>A Manchester United hazai környezetben 4-1-re nyert a német Schalke 04 ellen, így kettős győzelemmel, 6-1-es összesítéssel jutott a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjébe.</p>

Sir Alex Ferguson együttese - amely négy éven belül harmadszor jutott a fináléba - május 28-án az FC Barcelonával találkozik majd a londoni Wembley Stadionban. A 2008/09-es kiírás döntőjében is ez volt a párosítás, akkor a katalánok Samuel Eto,o és Lionel Messi góljaival 2-0-ra nyertek.

Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó:
Manchester United (angol)-Schalke 04 (német) 4-1 (2-1)
------------------------------------------------------
Old Trafford Stadion, 75 ezer néző, v.: Pedro Proenca (portugál)
Továbbjutott: a Manchester United kettős győzelemmel, 6-1-es összesítéssel
gólszerzők: Valencia (26.), Gibson (31.), Anderson (72., 74.), illetve Jurado (35.)
sárga lap: Gibson (37.), Scholes (38.), Anderson (42.), illetve Escudero (58.)

Manchester United:
------------------
Edwin van der Sar - John O,Shea, Chris Smalling, Jonny Evans, Rafael (Patrice Evra, 60.) - Anderson, Paul Scholes (Darren Fletcher, 73.), Darron Gibson, Nani, Antonio Valencia - Dimitar Berbatov (Michael Owen, 77.)

FC Schalke 04:
--------------
Manuel Neuer - Acudo Ucsida, Benedikt Höwedes (Klaas-Jan Huntelaar, 70.), Christoph Metzelder, Sergio Escudero - Jefferson Farfan (Joel Matip, 75.), Kirjakosz Papadopulosz, Jose Manuel Jurado, Alexander Baumjohann (Edu, a szünetben) - Julian Draxler, Raúl

A "tartalékos" Manchester irányította a játékot, Valencia pedig a klub történetének 300. BL-találatával megszerezte a vezetést, ezzel gyakorlatilag végleg eldöntötte a továbbjutás kérdését. Néhány perccel később Gibson növelte az előnyt, az első mérkőzésen parádézó Neuer kapus ezúttal nagyot hibázott. A Schalke azonban nem adta fel, nyílt sisakkal támadott és Jurado révén szépített.
A fordulást követően kissé visszavettek a csapatok, a Vörös Ördögök ennek ellenére tovább növelték előnyüket, Anderson két perc alatt duplázott.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?