Biztos győzelem a hazaiak ellen

Hannover. Szlovákia jégkorong-válogatottja szombaton harmadik mérkőzésén 6:2-re verte a vendéglátókat a 15. Német-kupán, s František Hossa edző védencei tegnap lapzárta után az Egyesült Államok ellen mérkőztek, ezen a meccsen dőlt el a tornaelsőség sorsa.

Bartečko (balról), a szlovák válogatott csapatkapitánya egy góllal járult hozzá a németek elleni győzelemhezReuters-felvételA szlovák válogatott a Svájctól elszenvedett vereség után feltámadt, pénteken legyőzte a kanadai csapatot, szombaton pedig a házigazdákat.

SZLOVÁKIA–NÉMETORSZÁG 6:2 (1:1, 0:0, 5:1). Gólütők: Kukumberg (17.), Bartečko (41.), Cibák (42.), Hujsa (53.), Bartek (60.), Starosta (60.), ill. Ustdorf (18.), Retzer (59.). Kiállítások 8:8, 3800 néző. Szlovákia összeállítása: Križan–Harant, Štrbák, Obšut, Graňák, Smrek, Mezei, Starosta, Stehlík–Bartek, Kukumberg, Bartečko–Hudec, Cibák, Marcel Hossa–Kuľha, Hujsa, Čiernik–Štefanka, Faith, Huno. Az első harmadban kevésbé okos hokit játszott a szlovák válogatott, már rögtön az elején kettős emberhátrányba került, s a szlovák hokisok a későbbiek során is mindig okot adtak a szűkkeblűen bíráskodó játékvezetőknek a kiállításra. A német bírók azonban túlzásba vitték a büntetéseketket, az első harmadban kilenc játékos került a büntetőpadra, volt olyan időszaka a meccsnek, amikor csak 3-3 mezőnyjátékos volt a jégen. Hossa edző védencei jól védekeztek, egy időszakban öt percig játszottak emberhátrányban, mégsem kaptak gólt. Emberelőnyből aztán a vezetést is megszerezték, csakhogy utána hibáztak a védelemben, s a németek egyenlítettek. A második játékrész elején kétszer is emberelőnyben játszott a szlovák válogatott, de nem tudta ezeket kihasználni. Ebben a harmadban is gyakran ültek a büntetőpadon a hokisok, a németek öt percig voltak emberfölényben, ám nem tudtak gólt ütni. Ahogy megszoktuk tőlük, kevésbé konstruktív és ötletes hokit produkáltak, mindent csak erővel akartak megoldani. Érdekes játékot hozott az utolsó felvonás. Hogy ez így lett, az nagyrészt Bartečkónak, a szlovák csapat kapitányának köszönhető. Egyéni alakítás után elért gólját követően Cibák úgynevezett okos találatot ért el, s ez némileg térdre kényszerítette a vendéglátókat, hogy aztán végleg megroggyanjanak Hujsa találata után. Bár még 2:4-re feljöttek, de a szlovák együttes kétszer bevette a kapujukat, amikor hat mezőnyjátékossal próbálták korrigálni az eredményt..

Róbert Švehla, a szlovák csapat másodedzője ezt nyilatkozta: „Úgy gondolom, mindenki jól játszott, de Križan kapus vitte a prímet. A harmadik harmadban a csapat megmutatta, hogy van erkölcsi tartása, pedig a meccs alakulása és a kiállítások nem éppen kedvezőek voltak számunkra, főleg a meccs első harmadában. Az első játékrész szertelen hokit hozott, az egyik oldalon öt, a másikon négy játékos ült a büntetőpadon. Különös felfogásban irányították a meccset a játékvezetők, olyan szabálytalanságokért is kiállítottak, amik egyáltalán nem léteztek. Később a fiúk már vigyáztak a közbelépésekre, nem volt annyi büntetőperc.”

A Német Kupa további eredményei: Svájc–Egyesült Államok 2:4 (0:1, 1:1, 1:2), Németország–Kanada 2:5 (0:3, 2:2, 0:0).

A torna állása:

1. Kanada 4 2 1 0 1 16:12 8

2. Szlovákia 3 2 0 0 1 13:9 6

3. USA 3 2 0 0 1 12:8 6

4. Svájc 4 1 1 1 1 10:16 6

5. Németország 4 0 0 1 3 8:18 1

Az első szám a meccsek számát, a második a rendes játékidőben elért győzelem, a harmadik a hosszabbításban elért győzelem, a negyedik a hosszabbításban elért vereség, az ötödik a rendes játékidőben elszenvedett vereséget jelzi.

Minden jel arra vall, hogy utoljára rendezték a tornát Hannoverben, amely az utóbbi öt évben adott otthont a küzdelmeknek. A rendezők elégedetlenek a nézettséggel, például tavaly a három nap során csak 13 000 néző látogatott ki a meccsekre. Az érdekeltek úgy tudják, hogy jövőre már Manheimben rendezik a Német Kupát.

Stockholmban és Helsinkiben a Karjala Kupa mérkőzései zajlanak. A legutóbbi eredmények: Svédország–Csehország 3:2 – büntetőkkel; Finnország–Oroszország 4:3; Csehország–Oroszország 3:6. A Svédország–Finnország találkozó lapzárta után ért véget. (u)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?