Beveszik a losonci várat?

Két estén át a losonci sportcsarnok látja vendégül a Cseh-Szlovák Kupa négyes döntőjének mezőnyét. Ma az elődöntőben előbb a két cseh csapat, a Kunín és az USK Praha (16.45), majd a hazai E.S.O. és a Pezinok (19.15) találkozik. Egy nappal később ugyanolyan idő-pontban lesznek az éremcsaták.

Nyitva a folyosó. Svitek előtt egy korábbi kupameccsen már megnyílt a védőfal. Vajon a losonciak előtt is kinyílik a siker kapuja a Cseh-Szlovák Kupa elhódításához? Somogyi Tibor felvételeKét estén át a losonci sportcsarnok látja vendégül a Cseh-Szlovák Kupa négyes döntőjének mezőnyét. Ma az elődöntőben előbb a két cseh csapat, a Kunín és az USK Praha (16.45), majd a hazai E.S.O. és a Pezinok (19.15) találkozik. Egy nappal később ugyanolyan idő-pontban lesznek az éremcsaták. Ján Mižúr, a losonci klub sportigazgatója válaszolt kérdéseimre.

Ritkán fordul elő, hogy öt napon belül kétszer fogadhatják a bajnok baziniakat. Bár a szombati I. ligás találkozón könnyedén (101:75) verték a meggyengült ellenfelet, a kupában azonban megkeserítheti az életüket. Miben lehet veszélyes?

Kielemeztük a szombati meccset, s a videofelvételek alapján Jány edző felhívta a játékosok figyelmét arra, hogy melyik fiatal bazini kosaras jelenthet veszélyt. Vélhetően most a korábban mellőzöttek is bizonyítani akarnak. S nekik itt az újabb alkalom.

Egy nappal később a cseh liga valamelyik képviselőjével kell felvenniük a harcot. Jelenleg mindkettő nehezebb ellenfél, mint a Pezinok.

Természetesen. Várhatóan a Kunínnal találkozunk a döntőben, s ez a csapat a tavalyi bajnokság ezüstérmese. Az alapcsoportban – éppen Losoncon – már egyszer három ponttal legyőztük, de ősszel még kevésbé volt összeszokott a társaság, amelynek színeiben három légiós – két amerikai és egy bosnyák – kosarazik. Ennek ismeretében ők a tornagyőzelem elsőszámú esélyesei.

Pedig más vélemény szerint az E.S.O. lehet a végső győztes. Bárhogy is van, a hazai környezet lehet a mérleg nyelve...

ĺgy igaz. Beválhat a mondás: Az én házam, az én váram. Remek közönségünk van, hatodik játékosként segíti a fiúkat a pályán. Érettebb csapatot kellene megvernünk. Ha sikerülne, az első nagy győzelmi trófea kerülne a klub vitrinjébe. És még nincs vége: sikeres idényünkben harcban vagyunk a Szlovák Kupáért és a bajnoki címért is. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?