Besicnek kellene semlegesítenie Messit

<p>A vb egyetlen újonca első mérkőzésén a favoritok közé tartozó Argentínával találkozik. A négyszeres aranylabdás Lionel Messit a ferencvárosi Muhamed Besicnek kellene semlegesítenie.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Az argentinok a FIFA aktuális világranglistáján az ötödikek, míg a a bosnyákok a 21. helyen állnak. A két csapat legutóbb tavaly novemberben találkozott, akkor az argentinok Agüero két góljával 2:0-ra nyertek.

„Azt gondolom, jó csoportba kerültünk. Bosznia-Hercegovina, Nigéria és Irán is fizikailag erős, képzett játékosokból áll, első ellenfelünk, a bosnyák válogatott ráadásul nagyon technikás is” – nyilatkozta Alejandro Sabella, az argentinok szövetségi kapitánya, aki az 1998-as tornán másodedzőként segítette Daniel Pasarella munkáját.

Az argentinok győzelmekkel hangoltak a vb-re, június elején 3:0-ra verték Trinidad és Tobagót, Szlovénia ellen pedig 2:0-ra nyertek.

Az argentin válogatott vezéregyénisége Lionel Messi, a Barcelona klasszis támadója, aki a nemzeti csapatban egyelőre még vár a nagy sikerre. „A sorsolásnál jó csoportba kerültünk, de a világbajnokság komoly torna, a sikerért sok áldozatot kell hoznunk. Tapasztalt együttesünk van, sok játékosunk kiváló európai klubokban futballozik, ami előnyt jelenthet. Bízom benne, hogy Brazíliában nagy sikert érünk el” – mondta Messi.

A bosnyákok azonban nem félnek a favorittól. Safet Susic szövetségi kapitány elárulta, Messi nem kap külön őrzőt, bár gondolkodott rajta, hogy Besicet (aki az NB I-es Ferencváros játékosa) ráállítja az argentin klasszisra. „Besic megfelelő játékos volna erre a feladatra, remek az erőnléte, fizikálisan jól bírná. De végül letettünk a követő emberfogásról, mert Messi néha csak áll a pályán, mintha csak nézné, mi zajlik. Ha azonban megkapja a labdát, valakinek azonnal a nyakán kell lihegnie, mint egy bulldognak, s megakadályoznia, hogy meginduljon a labdával” – avatta be a sajtót a taktikába Susic. (SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?