Belgium egészen közel került a világbajnoki részvételhez

ÖSSZEÁLLÍTÁSTöbb meglepetés is született a hétvégi labdarúgó vb-selejtezőkön: Hollandia csak a 94.

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Több meglepetés is született a hétvégi labdarúgó vb-selejtezőkön: Hollandia csak a 94. percben tudott 2:2-re egyenlíteni Észtországban („A fiú, aki két gólt lőtt, nagyon jó teljesítményt nyújtott” – nyilatkozta a hazai Vassiljevről Robin van Persie), Csehország pedig hazai pályán 2:1-re kikapott Örményországtól. „A selejtező előtt úgy festett a helyzetünk, hogy négyből három meccset meg kell nyernünk a vb-részvételhez, most már csak három kísérletünk van” – próbálta nyugtatni a kedélyeket Michal Bílek szövetségi kapitány, aki arról már hallgatott, hogy a csehek holnapi ellenfele Olaszország lesz – idegenben...

Németország közvetlen üldözőjét, Ausztriát győzte le 3:0-ra. A meccsen a 35 éves, a címeres mezt 129-edszer viselő Miroslav Klose szerezte az első gólt, aki 68. alkalommal volt eredményes a német nemzeti együttesben, így a válogatott örök-góllövőlistáján utolérte az éllovas Gerd Müllert. „Ami Gerd Müllert illeti: jobb volt, mint én. Feleannyi meccsen szerezte a 68 gólját” – mondta Klose.

Iker Casillas, a spanyolok kapusa is beállított egy csúcsot a finnek ellen (Xaviék egyébként 2:0-ra nyertek): 150. alkalommal védett a válogatottban, így a mindenkori örökranglistán utolérte a német Lothar Matthäust. „A szezon ezen szakaszában nem jelent problémát, hogy Iker nem játszott a Real Madridban” – nyilatkozta Vicente del Bosque, a spanyolok szövetségi kapitánya.

Egészen közel kerültek a vb-szerepléshez a belgák: Skóciában 2:0-ra győztek, és mivel a szerb–horvát presztízsmeccs 1:1-gyel zárult, Fellainiéknak a vb-részvételhez elég egy Horvátország elleni döntetlen is a következő selejtezőn.

Az angolok Moldova 4:0-s legyőzése mellett Rickie Lambertet ünneplik: a Southampton csatára második válogatott fellépésén másodszor volt eredményes. (TASR, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?