Beckham optimista

Az angol válogatott csapatkapitánya a dánok elleni győzelem után úgy vélte: most kezdődnek csak igazán a komoly dolgok.

Sima kis meccs volt...
Ellenkezőleg, bár könnyűnek tűnt a győzelem, bent a pályán nagyon nehéz volt.

Az angol válogatott csapatkapitánya a dánok elleni győzelem után úgy vélte: most kezdődnek csak igazán a komoly dolgok.

Sima kis meccs volt...

Ellenkezőleg, bár könnyűnek tűnt a győzelem, bent a pályán nagyon nehéz volt. Persze, az argentinok ellen nehezebb volt, éppen ezért azt mondom: ha őket megvertük, akkor nem sok csapat foghat meg minket ezen a vébén.

Még a brazilok sem a következő körben?

Vagy a belgák, nem? Honnan tudja ilyen biztosan, hogy a brazilok jutnak tovább? Szerintem nekik sokkal könnyebb csoportjuk volt, mint nekünk, ezzel persze nem akarom megkérdőjelezni továbbjutásuk jogosságát.

A csapat lelkiállapota minden bizonnyal a „topon“ van egy ilyen siker után...

ĺgy van, de nem szabad elfelejteni, hogy most kezdődnek csak igazán a komoly dolgok. Az egyenes kieséssel most már óriási nyomás nehezedik a csapatra, amely napról napra, meccsről meccsre nagyobb lesz. Mivel már eddig is számos meglepetés született ezen a világbajnokságon, ki merem jelenteni, hogy senki sem mehet biztosra senki ellen. Ki merte volna megjósolni, hogy már az első körben búcsúzik Argentína, Franciaország és Portugália? Senki, éppen ezért egyfolytában arról beszélünk magunk között, hogy vigyázat, minket is „elkaphat” valaki, ha nem figyelünk oda kellőképpen.

A „halálcsoportból“ azért élve jöttek ki...

Ez csak plusz önbizalomra adhat okot, mint a hogy a dánok legyőzése is, de elbizakodottságot semmiképpen sem szülhet. Mint ahogy az sem, hogy a csoportmeccsek két gólja után – mindkettőt pontrúgásból szereztük – végre akcióból is betaláltunk a dánok ellen.

Mi az Eriksson-féle angol válogatott legnagyobb erőssége?

Az, hogy sohasem 11 játékos van a pályán, hanem egy csapat. Azt hiszem, a legnagyobb erősségünk ez, valamint fiatal játékosaink tehetsége.

Ön rúgja a következő büntetőt is?

Amennyiben kapunk még ezen a vébén, akkor igen. Az argentinok ellen odajött hozzám Owen, és megkérdezte: „A tiéd vagy az enyém?” Mire én azt válaszoltam: „Az enyém!” Hirtelen félelmetes érzés vett erőt rajtam, olyan, amit eddig még sohasem éreztem. Amikor a labda mögé álltam, már szerettem volna inkább máshol lenni, egy csomó meccsjelenet filmkockaként pörgött le a fejemben. Aztán hirtelen minden elhomályosult, és csak az argentin kaput láttam magammal szemben. Úristen, bele sem merek gondolni, mi lett volna, ha kihagyom azt a tizenegyest...

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?